Foghúzás? Hiába mostuk, kezd kirohadni a 3éves kisfiam első foga, félek ki is esik neki hamarosan, hogy könnyithetném ezt meg neki?
Miert tomod gyogyszerrel? Hosszu tavon sulyos gondokhoz vezethet.
Ha rossz a foga irany a fogorvos. En is most voltam a 20 honapos lanyommal mert barna foltok jelentek meg a fogan. Egyikonk sem halt bele.
Én csak kíváncsiskodom.. Mitől romlik el 3 évesnek a foga?? Nekem is vannak gyerekeim, de egyiknek sem volt lyukas foga, mindegyik tejfog szép egészséges volt.
Mi lehet a gond ha egy kicsinek ilyen rosszak a fogai??
Arra emlékszem hogy a szomszédom kisfiának is 3-4 évesen szinte az összes tejfoga szuvas volt, de azon nem csodálkoztam. Csecsemőként a cumit állandóan kristálycukorba vagy szörpbe mártogatták hogy a gyerek azt szopogassa. Később a kicsi ha kellett neki ha nem állandóan édességekkel tömték, és sosem tanították meg fogat mosni..
Csak remélni tudom hogy nálatok nem ez a gond..
Bár elég nagy felelőtlenségnek tartom, hogy 3 éves gyereket gyógyszerrel tömöd.. El kéne vinni fogorvoshoz.
Feltételezem, hogy azzal tisztábban vagy hogy a tejfog alatt az ínyben már ott van a gyökérfog, és ha a tejfog szuvasodik, az árthat a gyökérfogaknak is. Sokszor amikor a tejfog kihullik már szuvasan bújik ki a gyökérfog is..
A fogorvos remélhetőleg nem fogja kihúzni. A normálisan ha tudja, hogy azzal a maradandó fog sort károsítja. Remélhetőleg kitisztitja csak.
OFF Nem kell ahhoz cukorral meg édességgel tömni valakit, hogy tönkre menjenek a fogai, simán elég, ha cumi zik, vagy egyszerűen rossz fogakat örökölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!