Judyt77 kérdése:
Az első babánk ágyának helyét tervezzük egy amerikai konyha-nappalis+ 1kis hálószobás lakásba. Hol lenne a legjobb helye?
Figyelt kérdés
Ha a nappaliban aludna, akkor is azonnal hallanám, mert a két szoba olyan közel van egymáshoz és terveim szerint kimennék hozzá, ha felkel. A nappali nagy ülő-fekvő garnitúrán tudnám szoptatni. Szeretném, hogy megtanulja, hogy egyedül alszik,és anya és apa együtt alszik. Viszont nappal, ha a nappali túl zajos, aludhatna a nyugodtabb kis hálóban egy másik kiságyban. Hozzá lehet ilyenhez szoktatni? Vagy ez hülyeség? Nemrég rendeztük be a lakást (nem túl olcsón), most nem tudnánk teljesen átrendezni, hogy a nappali legyen a mi hálónk és a picié a kisszoba. Kérlek segítsetek a véleményetekkel. Köszi!2013. ápr. 12. 17:42
1/17 anonim válasza:
Rendre KELL nevelni ebadta kölkét! Már az elsőnaptól TANULJA meg, hogy ő aztán egyedül alszik!!!! Ne engedj ebből, még ha sír, akkor sem, mert még a fejedre nő itt pár hónaposan!!!
Tedd külön, úgy az igazi!!
Remélem te is és mindenki érzi aziróniát az írásomban...
2/17 anyács válasza:
Nálunk u volt a helyzet....a végén a hálóból lett a gyerekszoba, és mi mentünk a nappaliba...Így ha vendégek jönnek, akkor sincs semmi gond, berakom a gyereket a szobába, és ennyi, vagy ha megy a mosogatógép, vasalás, bármi :) Viszont az is jó, hogy ha gyerekesek jönnek, bevonulnak a gyerekek a szobába játszani, és nem kell őket kerülgetni. Nálunk a gyerekszobában van a játszósarok is. Bár, a kislányunk az éjszakák második felében köztünk alszik :)
3/17 anonim válasza:
Tehát két kiságyat szeretnél, ha jól sejtem?
Én az elején betenném a kiságyat a hálószobába, aztán majd meglátod, hogy milyen gyerek lesz.
4/17 anonim válasza:
Szerintem hozzá lehet. Az én babám nappal sokszor a járókában alszik és nem a kiságyban (bár most szoktatom vissza, mert ott csendesebb). Mindenesetre meg lehet csinálni, hogy máshol aludjon nappal mint éjjel. Szerintem nem zavarodik meg.
(Egyébként egyetértek az elsővel, legjobb együtt :))
5/17 anonim válasza:
a nappali egészen jó ötlet. Nappal ha úgyérzed nagy a nyóüzsi legyen egy mózes amiben beviszed aludni a hálóba. De alapvetően próbáld me,gohgy hozzá szokjon a körülötte levő nyüzsihez. Nem lesz gond hidd el.
6/17 anonim válasza:
Én nem tenném külön, számomra az olyan furcsa, aki megteszi. Nem akarok bántani senkit, de... Egy újszülött picit külön rakni, na mindegy. Kisfiam 2,5 éves koráig velünk aludt egy szobában, de külön ágyban. Míg pici volt gyakran aludt köztünk is. 2,5 évesen kapott rendes nagy heverőt, neki berendeztük a kis szobát, mi meg kipakoltunk a nappaliba. Nagyon jól elvan, alszik egyedül.
7/17 A kérdező kommentje:
Először a hálónkba akartam a kiságyat is, és a párom cuccolt volna a nappaliba, ha nem tud aludni. Korán kel, muszáj kialudnia magát. Aztán jött a családban ez a felvetés és logikusnak gondolom, csak nem tudom, jó ötlet-e. "Kedves" első válaszadó! Nem szívtelenségből akarnám külön szoktatni, azt szeretném, hogy mindenkinek jó legyen. Mondjuk ha a párommal nem alszunk együtt (most nem a szexről, hanem az alvásról beszélek) és puskaporosabb köztünk a hangulat, attól sem lesz jobb a gyereknek, nem? Mindenkinek köszi az eddigi és ezutáni kommenteket!
2013. ápr. 12. 18:06
8/17 anonim válasza:
Nekünk is amerikai konyhás nappalink van meg egy kis hálónk. Kaptunk 2 kiságyat, így van egy a hálóban meg egy a nappaliban. Éjszaka a hálószobában alszunk hárman. Néhány zűrösebb éjszakán az 1 méterre lévő kiságy is messze volt... Már 9 hónapos, este egyedül alszik el, mi még a nappaliban vagyunk pár órát. Az első hetekben nappal a nappaliban lévő kiságyban aludt, pár méterre, ha habot vertem, az sem zavarta. Aztán 4 hónaposan megtanítottam egyedül elaludni, onnantól nappal is a hálóban alszik (a zajokra is érzékenyebb lett picivel). De ha napközben magára hagyom pár percre, akkor gyorsan beteszem a nappaliban levő kiságyban, különben elmászik :) A játszórész is a nappaliban van nekünk, mert amíg játszik, tudok a konyhában tenni venni.
9/17 anonim válasza:
Szerintem egy ilyen picinek még fontos a zavartalan pihenés,szoptatás ezért én a hálószobába tenném,az első időkben,de veletek.Ha a nappaliban egy csecsemő alszik akkor akaratlanul is "megáll az élet"(a teljes csend szintén nem jó megoldás)és semmi élettér nem marad.Az egyáltalán nem biztos hogy a babától nem tud aludni a párod.Egy fél év után meglátjátok,hogyan legyen tovább.A mi fiainknak van külön gyerekszobája,de féléves korukig a mi hálószobánkban volt a kiságy.
10/17 Disi válasza:
Kezdetben szerintem sem okozna gondot, bár én sem tudtam volna külön szobába rakni. A nappalit is be tudod sötétíteni? Én nem vagyok annak a hive hogy szokjon zajhoz, újszülöttként az enyém mellett is ágyút lehetett volna durrantani, de úgy egyéves kora körül nem tudtam elaltatni csak ha sötét és nyugi volt körülötte. Nekem sem hiányzik hogy felébredjen a centrifugára, mert nagyon nyűgös ha nem aludja ki magát. Aztán pedig ha elkezd kimászni az ágyából meg kell tanulja a saját helyét, mert akkor a ti ágyatokkal fog próbálkozni :). Szóval attól függ mennyi időre tervezitek ezt a felállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!