Hogyan ösztönözhetném az átfordulásra 5 és fél hónapos babámat? (Eddig nem mutatott rá semmi hajlandóságot. )
Persze elhiszem, hogy aggódsz! Mindenesetre, ha egyáltalán nem mutat hajlandóságot, tehát nem nagyon mocorog oldalra sem én elvinném Dévény tornára. Mert ott felmérik, hogy kötöttek-e az izmai vagy sem. Lehet, hogy azt mondják, hogy minden ok csak várni kell.
De ne aggódj, egyszer így is úgyis megfordul meg jár mászik stb! Maximum gyógytorna segítségével.
Köszi a válaszokat. Nagyon el vagyok keseredve, úgy látom, semmi sem használ. Most már viszem kezelésre a babát, csak még nem tudom hová kellene? Attól félek, hogy mindenről lecsúsztunk, már túl idős hozzájuk.
Azt nem értem, hogy mivel 1 hónappal korábban született, miért nem figyelt a mozgásfejlődésére a gyerekorvos és a védőnő jobban??? Ők mégis képzettebbek kellenek, hogy legyenek, mint egy (elfogult) anyuka!!! De fél éven át meg se nézte egyikük se, hogy hogyan mozog. A védőnő jön havonta, de csak ránéz az alvó babára, aztán annyi...
Ne aggódj! Ez nem egy visszafordíthatatlan dolog. A sógornőm se tudta az első babánál így később vitték Dévény tornára. De semmi baja, eleven mozgékony kislány! Fejleszthető a dolog. A gyógytornász fellazítja az izmokat és tornáztatja a babát. Semmi gond nem lesz ne aggódj.
Nézz utána, hogy a városodban van-e ilyen, aki foglalkozik ezzel vagy kérdezd meg a gyerekorvost védőnőt.
De az is lehet, hogy egyik napról a másikra beindul a babád. Ne aggódj!! :)
Kedves Érdeklődő!
Köszönöm a drukkolást! Dévény kezelésre járunk. Ettől mozgékonyabb, látszólag érdeklődőbb lett a baba, de még mindig nem fordult át. (Már 6 és fél hónapos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!