Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális az, hogy a 8 hós...

Normális az, hogy a 8 hós kislány a forgáson kívül nem csinál más mozgást egyedül?

Figyelt kérdés
Néha segítséggel ül.

2013. ápr. 13. 22:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 8 és fél hónaposan kezdett kúszni. Minden rendben volt vele (vizsgálta neurológus), csak kicsit lustácska :)

10 hónapos kora körül kezdett mászni, és csak 1 évesen ült fel.

Nem tudom, hogy pontosan ki mit ért ültetés alatt, de pl. dönthető etetőszékbe bele szabad tenni az önállóan még ülni nem tudó babát is, a babakocsit sportrészét is lehet használni, az a lényeg, hogy megfelelően alá legyen támasztva a háta, és a háttámla ne derékszögben legyen, hanem hátrébb döntve, hogy kb úgy "üljön" benne, mint a hordozóban, vagy pihenőszékben. De konkrétan ülésbe húzni tényleg nem szabad, amíg önállóan nem ül fel.

Ha aggódsz, nézesd meg egy neurológussal, aztán ő majd eldönti, hogy szükséges-e fejlesztés, vagy nem. Én nem vinném Dévényeshez anélkül, hogy szakember ajánlotta volna, van velük rossz tapasztalatom, sokszor teljesen egészséges babáknak is ajánlják a fejlesztést, mert ugye nekik is meg kell élni valamiből... És ez nem egy fájdalmatlan módszer, nem szabad feleslegesen kínozni vele a babákat, ha nem indokolt.

2013. ápr. 14. 05:45
 12/13 anonim ***** válasza:
SZia! Mi 9 hónaposak leszünk 1 hét múlva és a kislányom most kezdett el 2 hete kúszni! Négykézlábbra áll, rugózik a fenekével, vmikor ki is tolja teljesen a magasba. Mi is járunk neurológushoz a heim pálba, mert van egy kis izomtónusa a lábába! Próbálgatja nagyon a mászást is de mindig hasra esik:)!!!
2013. ápr. 14. 07:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 7 és fél hónapos volt, amikor ugyanezt a kérdést megkérdeztem, aztán pár nap múlva felült, rá 2 napra felállt, rá kb másfél hétre elkezdett mászni (a kúszást ki is hagyta). Most 11 hónapos múlt, és kapaszkodás nélkül sétál. Csak azért írtam le ezeket, hogy ne aggódj, lehet, hogy a te babád is ilyen lesz, hogy a kicsi elmaradás után egyszerre pótol majd be mindent. Egyébként 7 hónapos kora körül, amikor még nem tudott egyedül felülni, én is ültettem, mivel fekve már nem maradt meg egész nap, és hogyan is tudtam volna etetni, ha nem ül. És nincs semmi baja.
2013. ápr. 14. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!