Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem rémiszt meg, hogy...

Csak engem rémiszt meg, hogy mi mindent kell beszerezni egy kisbabának?

Figyelt kérdés
Nem a pénz miatt rémültem meg, mert habár nem a legdrágább cuccokra, de futja mindenre. Inkább a választéktól ijedtem meg. Fogalmam sincs, hogy milyen babakocsi kellene, mennyi ruha, milyen fürdető stb. Nézegettem neten babakelengye listákat, de sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással, ami az egyik szerint nélkülözhetetlen, az a másik szerint haszontalan. Még nem is vettünk semmit, igaz még csak 14 hetes vagyok, és nem látom értelmét ilyen hamar vásárolni, de ha egyszer odajutunk, én nem tudom, hogy mit fogunk csinálni. Már a nézelődésbe belefájdul a fejem, és akkor még jönnek az eladók, akik természetesen mindenre szeretnék rábeszélni az embert. Honnan fogom tudni, hogy mi az ami biztosan kell? Ez a parázás a terhességi hormonok miatt lehet bennem? A férjem holtnyugodt, azzal próbál nyugtatni, ha valamit el is felejtünk, akkor is meg lehet majd venni, amikor már meglesz a baba, hiszen nem egy napos esemény, mint az esküvő, ahova ciki, ha az ember elfelejt megvenni valami fontosat. De én nem tudom. Azt látom a környezetemben, hogy mindenki totál felkészülten várja a babát. Mi meg még lehet, hogy arra sem vagyunk képesek, hogy megvegyük az alapfelszerelést? Hát milyen élet vár így szegény babánkra? Milyen szülők leszünk?
2013. ápr. 13. 22:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Na, csak hogy ne légy rémült, leírom a minimál kelenyét, így is lehet ám:):

- pár ruhácska évszaktól függően

- pelus

- hordozókendő és/ vagy babakocsi

ennyivel már boldogan elindul az életben:)!

Nem rossz ha van de ezek nélkül is lehet:

-kiságy

- mérleg, mellszívó (kölcsönözve)

ezeken túl már csak a "luxus" van:)

2013. ápr. 14. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!