Csak engem rémiszt meg, hogy mi mindent kell beszerezni egy kisbabának?
Ne foglalkozz vele, hogy a környezetedben ki mit tesz:)
Nekem is vannak ismerőseim akik csomó fölös cuccot megvesznek...az ő dolguk:)
Én pl nélkülözhetetlennek tartottam a pelenkázót is, most így a 3. babát várva már eszembe sincs venni:)))
Kinek mire van igénye.Szoptatós párna, anyámkínja biztos jó, nekem nem hiányzott.Ahogy a babaőrző, légzésfigyelő, stb se.Mi is tök jól felnőttünk nélküle.Persze vannak helyzetek mikor értelmét látod venni, ha úgy lesz akkor majd megveszed:)Addig fölösleges, pláne más tanácsára:)
Ágy, matrac, ágynemű, pár lepedő 1-2 váltás ágyneműhuzat, pár textilpelus, ruhákból max 5 db mindenből-úgyis hamar kinövi, meg az ember gyorsan kimossa, ha lebüfizi, hasmenés átüt stb, h kijöjjön.Tisztálkodási cuccokat megveszed ami kell, nem árt ha van cumisüveg, de azt is ráér ha megszületik és szükségesnek érzed, egy mellszívó sztem nagyon kell, bár ha jól eszik lehet az is fölös lesz, játszócumi is elég ha nélkülözhetetlennek érzed majd, babakocsi (abból tényleg nehéz a döntés, főleg első babásként), egy hordozó, esetleg pelenkázótáska (de azt is ráérsz megvenni ha igényét érzed, simán nélkülözhető) aztán jónapot, ennyi elég is, a többi szubjektív, a baba születése után fogsz rájönni mi az ami esetleg könnyíthetné az életed vagy amit meg akarsz venni mert csak:)) Fokozatosan úgyis kialakul mikor mire van szükség, ne idegeskedj rajta:)
Leírom mi mit vettünk én ezekből mind használtam és nekem hasznos is volt nagyon:
-babaruha
-babakocsi
-cumi(első fiam még most is cumizik a kicsi csak 2 hónapig cumizott)
-cumisüveg 2db
-babakád és szűkítő(nekem nagyon hasznos volt sokkal könnyebb így fürdetni)
-mellszívó
-lázmérő
-takaró(1-2 hónapig használtuk most hálózsákba van sokat forog)
-kocsitakaró(télre vettem bundazsákot na az nagyon jóljött)
-kiságyforgó(6 hónapig el nézegette)
-kiságy
Remélem segítettem egy kicsit :)
Szia!
Nincs kismama ismerősöd? Sokat segíthetne :) Ha nincs, akkor itt is vagy egyéb fórumokon tájékozódhatsz, bár ahány ház, annyi szokás. Próbáld a keresztmetszetet alapul venni.
Egyébként én is úgy vagyok ezzel, mint te (12. hétben járok, első pici), fogalmam sincs, hogy mi az ami tényleg kell. A sógornőmet kérdeztem meg, neki mik váltak be, próbálom ahhoz igazítani a dolgaim, aztán majd a saját bőrömön úgyis megtapasztalom, mi az ami nekünk jó. Ne parázz, majd kialakul :)
Boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!