Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem rémiszt meg, hogy...

Csak engem rémiszt meg, hogy mi mindent kell beszerezni egy kisbabának?

Figyelt kérdés
Nem a pénz miatt rémültem meg, mert habár nem a legdrágább cuccokra, de futja mindenre. Inkább a választéktól ijedtem meg. Fogalmam sincs, hogy milyen babakocsi kellene, mennyi ruha, milyen fürdető stb. Nézegettem neten babakelengye listákat, de sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással, ami az egyik szerint nélkülözhetetlen, az a másik szerint haszontalan. Még nem is vettünk semmit, igaz még csak 14 hetes vagyok, és nem látom értelmét ilyen hamar vásárolni, de ha egyszer odajutunk, én nem tudom, hogy mit fogunk csinálni. Már a nézelődésbe belefájdul a fejem, és akkor még jönnek az eladók, akik természetesen mindenre szeretnék rábeszélni az embert. Honnan fogom tudni, hogy mi az ami biztosan kell? Ez a parázás a terhességi hormonok miatt lehet bennem? A férjem holtnyugodt, azzal próbál nyugtatni, ha valamit el is felejtünk, akkor is meg lehet majd venni, amikor már meglesz a baba, hiszen nem egy napos esemény, mint az esküvő, ahova ciki, ha az ember elfelejt megvenni valami fontosat. De én nem tudom. Azt látom a környezetemben, hogy mindenki totál felkészülten várja a babát. Mi meg még lehet, hogy arra sem vagyunk képesek, hogy megvegyük az alapfelszerelést? Hát milyen élet vár így szegény babánkra? Milyen szülők leszünk?
2013. ápr. 13. 22:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális a kétségbe esésed. Nagyon sok kérdést láthatsz itt is amiben a kérdező kikéri a véleményeket a babakocsikról, gyerekülésekről, bármiről. A védőnő később ad egy listát, hogy mit kell venni a picinek, hányas ruhát, abból mennyit, plusz a kisebb dolgokat. Fürdetőt, popsikrémet, testápolót a gyermekorvos fogja felírni! Ami nem ér rá szülés utánig az a babakocsi/hordozó (ebben viszitek ugye haza), kiságy, pelenkázó, ruhák, pelus, textilpelusok, kis kád, törölköző. Igazából ennyivel elvan a baba. Amit későbbre hagyhatsz: mellszívó, cumisüveg, cumi, orrszívó, körömcsipesz/olló, vízhőmérő meg ilyenek, amiket aztán lehet, hogy nem is fogsz használni. De a védőnő úgyis elmond mindent!
2013. ápr. 13. 22:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, senki nem tud mindent elsőre.
2013. ápr. 13. 22:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele, hogy a környezetedben ki mit tesz:)

Nekem is vannak ismerőseim akik csomó fölös cuccot megvesznek...az ő dolguk:)

Én pl nélkülözhetetlennek tartottam a pelenkázót is, most így a 3. babát várva már eszembe sincs venni:)))

Kinek mire van igénye.Szoptatós párna, anyámkínja biztos jó, nekem nem hiányzott.Ahogy a babaőrző, légzésfigyelő, stb se.Mi is tök jól felnőttünk nélküle.Persze vannak helyzetek mikor értelmét látod venni, ha úgy lesz akkor majd megveszed:)Addig fölösleges, pláne más tanácsára:)

Ágy, matrac, ágynemű, pár lepedő 1-2 váltás ágyneműhuzat, pár textilpelus, ruhákból max 5 db mindenből-úgyis hamar kinövi, meg az ember gyorsan kimossa, ha lebüfizi, hasmenés átüt stb, h kijöjjön.Tisztálkodási cuccokat megveszed ami kell, nem árt ha van cumisüveg, de azt is ráér ha megszületik és szükségesnek érzed, egy mellszívó sztem nagyon kell, bár ha jól eszik lehet az is fölös lesz, játszócumi is elég ha nélkülözhetetlennek érzed majd, babakocsi (abból tényleg nehéz a döntés, főleg első babásként), egy hordozó, esetleg pelenkázótáska (de azt is ráérsz megvenni ha igényét érzed, simán nélkülözhető) aztán jónapot, ennyi elég is, a többi szubjektív, a baba születése után fogsz rájönni mi az ami esetleg könnyíthetné az életed vagy amit meg akarsz venni mert csak:)) Fokozatosan úgyis kialakul mikor mire van szükség, ne idegeskedj rajta:)

2013. ápr. 13. 22:40
 4/11 anonim ***** válasza:
Neha en is gondolok ilyesmit, en leginkabb a "muszakibb" jellegu dolgoktol tartok, mint a babakocsi, autosules, hogy a legjobb valasztas legyen. Remelem az ilyesmiben segit majd a parom ferfi meglatasa. Egyelore fekszem es meg 6-8hetig tuti kell, ezert kicsit attol is felek, mi van, ha egyaltalan nem kelhetek fel es akkor, hogy intezem el? Oke, hogy ott a net, de eloben szeretnen megvizsgalni a dolgokat. Amikor teherbe estem, mondtam a paromnak, hogy hu, mennyi minden kell majd, erre kozolte, ja, majd egy napot szanunk ra, bemegyunk a boldba, mindent megveszunk egyszerre es kesz lesz. Mondtam, hogy inkabb bizza csak ide, nem szeretnek elkapkodott donteseket hozni... :-) 12hkm
2013. ápr. 13. 22:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne felejtsd el,hogy amikor baba születik,anya is születik.Mi nem anyaként jövünk a Földre,az embernek minden új szituációba bele kell rázódnia,ez alól az anyaság sem kivétel.Első nap a kórházban alig mertem hozzányúlni,második nap egy icipicivel bátrabb voltam,harmadik nap már magabiztosan fogtam.És ezt így fokozatosan...Ne aggódj,még rengeteg időd van,kezdjetek el időben mindent és nem lesz semmi baj.A védőnőtől/szülés felkészítőn fogsz kapni kengyellistát,aztán neten utánanézel,mi az ami tényleg jó,esetleg könyvekben (ma voltam Alexandrában a fél könyvesbolt baba-mama szakkönyvekkel volt tele.)Ha vannak barátnőid tőlük is kérhetsz segítséget.Nem kell parázni,ebbe még senki nem halt bele:D
2013. ápr. 13. 22:48
 6/11 anonim ***** válasza:
3-asnak van igaza.a kelengye lista csak még jobban összezavar. Jó tanács: ne vegyél hiper szuper drága ruhákat, két hét alatt úgyis kinövi.
2013. ápr. 13. 23:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Leírom mi mit vettünk én ezekből mind használtam és nekem hasznos is volt nagyon:

-babaruha

-babakocsi

-cumi(első fiam még most is cumizik a kicsi csak 2 hónapig cumizott)

-cumisüveg 2db

-babakád és szűkítő(nekem nagyon hasznos volt sokkal könnyebb így fürdetni)

-mellszívó

-lázmérő

-takaró(1-2 hónapig használtuk most hálózsákba van sokat forog)

-kocsitakaró(télre vettem bundazsákot na az nagyon jóljött)

-kiságyforgó(6 hónapig el nézegette)

-kiságy

Remélem segítettem egy kicsit :)

2013. ápr. 14. 06:46
 8/11 anonim ***** válasza:
ja igen a kicsinél vettem szoptatós párnát és nagyon szupi volt sokkal jobb mind ha egy párnát teszel alá vagy semmit...
2013. ápr. 14. 06:47
 9/11 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 14. 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs kismama ismerősöd? Sokat segíthetne :) Ha nincs, akkor itt is vagy egyéb fórumokon tájékozódhatsz, bár ahány ház, annyi szokás. Próbáld a keresztmetszetet alapul venni.

Egyébként én is úgy vagyok ezzel, mint te (12. hétben járok, első pici), fogalmam sincs, hogy mi az ami tényleg kell. A sógornőmet kérdeztem meg, neki mik váltak be, próbálom ahhoz igazítani a dolgaim, aztán majd a saját bőrömön úgyis megtapasztalom, mi az ami nekünk jó. Ne parázz, majd kialakul :)

Boldog babavárást! :)

2013. ápr. 14. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!