Sóskát hogyan, mivel, milyen fűszerezéssel készítitek 10 hónap körüli babátoknak?
SÓSKAFŐZELÉK BURGONYÁVAL
(8 hónapos kortól)
Hozzávalók: 100 gramm tisztított sóska, 50 gramm burgonya, 1 mokkáskanál olaj
A vékonyan meghámozott, feldarabolt burgonyát puhára pároljuk, hagyjuk kissé kihűlni a fózőlevében. Közben a száraitól megfosztott, gon; dosan megmosott sóskát, forró vízben 3 percig főzzük. Leszűrjük, a fÖzőf levet elöntjük, mert oxálsav tartalma miatt nem használható fel. A sóska apróra vágjuk, kanálka cukorral elkeverjük. A burgonyapépet kistányérra tesszük, a tetejére öntjük a sóskát.
Hozzávalók: Egy szem krumpli, egy apró cukkini, 15-20 szál sóska
Elkészítés: A sóskát a szárától letépem, alaposan megmosom folyó vízben. A krumplit, cukkinit megpucolom. Ha a cukkini magvas, akkor azt kanállal kikaparom. Felaprítom mindkettőt és bő vízbe odateszem főni. Mikor már majdnem kész hozzáteszem a sóskát.
Ha összeesett, leveszem a tűzről és a botmixer edényébe teszem. Hozzáadok egy kávés kanálnyi olivaolajat és krémes állagúra turmixolom.
Tanácsok: Mivel lányom édesszájú, így 4-5 karika banánnal édesítem cukor helyett. 14-160 ml az adag, attól függően mekkorák a hozzávalók. A főzővízből nem kell hozzátenni, mert a cukkini elég "vízes".
Rengeteg módja van már miként készítheted 10 hónapos babának. Vannak még receptek pl a babaszoba oldalon is. Most hirtelen ezeket találtam neked.
ónapos kortól (Júliustól - Novemberig) (9-18 hónapos babának)
Hozzávalók:
1 nagy érett körte ( elhagyható )
2-3 nagy édes alma
1 kisebb sóska levél
2 ek tönkölydara vagy tejbegríz
Úgy 1 dl vizet felforralunk, levesszük a tűzről, beletesszük a bio teljeskiőrlésű tönköly darát, majd állni hagyjuk, amíg besűrűsödik. Utána felfőzzük, s ha kell darát, vagy vizet pótolunk, hogy tejbegríz sűrűségű legyen. 1 éves kor után már izesítés nélküli tejbegrízből fogjunk pár evőkanálnyit. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, meghámozzuk, daraboljuk, majd a grízzel és a sóskával turmixoljuk. Később a puha körtét elég villával összetörni, s az almát lereszelni, s a a tejbegrízzel összekeverni. Ekkor a sóskát metéljük apróra, s keverjük a desszertbe.
Javaslat:
Nagyon édes, ezért akinek a babája jobb szereti a savanykás ízeket, az a körtét hagyja ki, s savanykás almát válasszon. Később savanyíthatjuk savanyú gyümölcsök levével is.
Előszőr csak kicsi sóska levelet, vagy egy nagy harmadát fogjuk, mert nyersen tesszük a baba ételébe, igaz így értékes anyagai nem károsodnak, hisz frissen szedjük, s dolgozzuk fel főzés nélkül.
Megjegyzés:
A sóska hálás évelő növény. Ha csak ízesítésre használjuk 1-2 bokor elegendő a konyhakert szélén, de a virágoskertben is szoríthatunk neki helyet, vagy a fű között.
Én nem szoktam, egy héten egyszer kap tojássárgáját, akkor húst nem, a barátnőm kislánya bölcsis, néztem a bölcsis menüt, ott adnak a főzelékhez, hetente asszem 2x húst, 1x tojássárgáját, 1x túrót, 1x sajtot
1. v.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!