Hány óránként és mennyit eszik 5 hós babátok?
Az én kisfiam nem túl jó evő. Reggel 6-7 körül eszik 100 ml anyatejet vagy tápszert.
9 körül gyümölcs
12 körül anyatej vagy tápszer 100 ml
14-15 körül gyümölcs sinlaccal
18 körül anyatej vagy tápszer 100 ml
20 körül-ez nem mindig- anyatej vagy tápszer 100 ml.
Van, hogy megeszik 130 ml-t is, de már ritka. Hozzátáplálás előtt megevett 180 ml-t is, de azért is kezdtem hozzátáplálni,mert már nem evett ennyit. Hízni ugyan hízott, de nagyon lecsökkent a mennyiség.
Most fogok majd nála kiváltani még egy étkezést, az ebédet. De úgy, hogy a többi kanalashoz adok neki anyatejet vagy tápszert belekeverve a kajába. Mert úgy legalább megeszi. Naponta 1-1,5 dl teát is megiszik.
A tied, hogy eszik és mit?
kisfiú,anyatejes de egy hete lassan kóstoltatok vele már.
9 kor szopi
11 körül almapüré
14 körül szopi
17 körül tejpép,nem sok most kezdte kóstolgatni,majd szopi
20 körül fürdés,szopi
végig alussza az éjszakát,reggel 6 körül ébred.
és olyan 130-180 ml anyatejet megiszik,mert már lemértem.
ennyi az átlag,
7500 gramm,70 centi .
az eyém lány és mostanába már csak 4 vagy 4 és fél oránként akar enni 130ml tápszert.már gyümit ettünk de pár napja nem akarja enni nem tudom miért?
köszi a válaszokat!
5-ös válaszoló! (1. vagyok)
Az én fiam dettó ugyanez!Én emiatt kezdtem a hozzátáplálást, mert azt hittem,hogy keveset eszik. Mert előtte 1 liter bement 1 nap, aztán szerintem (így utólag gondolom) elkezdtek a fogacskák mocorogni és elment a nagy étvágya.
Nálunk az a baj, hogy 2-3 óránként megéhezik, úgy kap a cumisüvegre, hogy csak lesek. Gondolom, éhes. A végén meg 100 ml épphogy megeszik. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan 3 étkezés lehet kanalas. Reggeli, vacsi anyatej, vagy tápszer. Tízórai gyümölcs, ebéd főzelék, uzsonna tejpép. Vagy az uzsit, tízórait fel lehet cserélni. Aztán ha valami közbejön, akkor maradunk 1-1 adag tápszernél, mert az mindig kéznél lehet(gondolok itt arra, ha mondjuk délután megyünk sétálni,mert mi nagyon szeretünk, akkor be van készítve a melegvíz tápszer, és ha megéhezik, összeöntöm és kész is a kaja. A biztonsági tartalék mindenkor jól jön.
1, 6 vagyok
5,5 hós a fiam, 70 cm és kb 7700 gramm. 3540nel született, szóval ennek ellenére jó súlyban van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!