Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír a gyerekem a mei...

Miért sír a gyerekem a mei tai-ban? Ez utalhat csípőproblémára?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom, laza csípővel született, de ezt /a 2 hós státusz szerint/ sikerült korrigálnunk dupla pelenka használatával. Hozzátenném, uh-ra egyszer sem kaptunk beutalót, csak a gyerekorvos vizsgálata alapján lett kimondva, hogy ok-s a gyerek.

Namármost: 1 hónapos volt amikor vettem egy Gremese hordozót, de mindezidáig nem használtuk. Most kezdtem volna el a beleszoktatást, de nagyon nem megy. Mihelyt nagy terpeszbe van "kényszerítve" a lába, ordítani kezd. Ma is próbálkoztunk, de olyan hirtelen és sikítva sírt fel, hogy biztos vagyok benne, fájt neki. Egyszerűen nem tudom "magamra hajtogatni" a kis lábait. Szoktam tornáztatni, direkt olyan pozícióba hajlítom a lábacskáit mint amit a mei tai igényel, de nem vettem észre hogy gondot okozna neki. Legalábbis combtól térdig...

Van egy kengurunk, amit néha-néha használunk, azzal nincs ilyen probléma, de ugye nem is tartja akkora terpeszben a lábait.

Most akkor aggódnom kellene? Jövő héten megyünk a 4 hós vizsgálatra, szándékomban áll szólni a doktornőnek. Ha nem küld el minket uh-ra, elviszem privát, mert nagyon nyugtalanít a dolog.

2013. ápr. 12. 21:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Érdekes amiket írtok!

Amúgy az Emesénél rendeltem a mei-tait telefonos megbeszélés alapján, és egy szóval nem mondta hogy 3 hónapos kor alatt ne használjam. Kimondottan nekem készítette, állítólag egy picikével kisebb is az átlagosnál, hogy az 1 hós gyereknél tudjam használni /akár még úgy is, hogy -ahogy ő mondta - palacsinta módra hajtok néhányat a derékrészen, mert akkor kisebb lesz a hátrésze! Bár ezzel a tecnikával a terpesz méretén nem tudok csökkenteni...

Az oldalába bevarrt kis cimke szerint valóban 3 hós kor után ajánlott. Akkor ezt már tényleg nem értem...

A porszívós dolog nálunk is mindig bejön, bár én közben leopárd-tartásban a karomon cipelem. De tuti elalszik :)

Alaposan körülnéztem a neten, tulajdonképpen az SSC-vel sem vagyok előbbre, abban is csak terpeszteni kell. Veszek inkább egy jó minőségű kengurut, olyan sokat úgy sem akarom hordozni, hogy kárt tegyen a csípőjében. Itthon is csak néha használjuk, ha megyünk valahova, akkor meg babakocsizunk.

Úgyhogy van egy eladó, vagáűny csajos mei-tai... :))

2013. ápr. 13. 22:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem még ne add fel!Nekem liliputi csatos hordozóm van, és volt benne egy újszülöttszűkítő,amit azóta már kivettem. Gyakorlatilag olyan volt mint egy belső kisebb zseb. Nem volt tökéletes így sem,csak rövid ideig hordoztam benne így,mert tényleg meg kell várni,amíg kényelmes lesz a bébinek a nagy terpesz. Nálunk ez kb 4 és fél hósan jött el, de ő nagy baba, 8 kilós. Most már semmi probléma nincs vele.
2013. ápr. 13. 23:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Még valami...Ha egy hónap múlva sem lesz jó neki, még mindig eladhatod, de az egészségügyi okokon kívül praktikusabb is a meitai. Kis helyen elfér, magaddal tudod vinni ha elmentek kirándulni,és még 3 évesen is felkaphatod vele a hátadra, ha elfáradt.
2013. ápr. 13. 23:26
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a bátorító szavakat! Akkor 1 hónapot még adunk magunknak, aztán meglátjuk!
2013. ápr. 14. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!