Miért javasolt már korábban adni a babának, amire a szülők allergiások?
Szia!
Nem vagyok én sem hozzáértő szakember, csupán "csak" allergiás szülő, de nekünk pont azt tanácsolta az összes szakember, hogy amire én vagy a férjem allergiás, azt lehetőleg minél később adjuk a babának.
Viszont olyat is mondtak, hogy pl. a glutént érdemesebb anyatejes védelem mellett adni a babáknak, nem megvárni vele az egy évet (amikor már nagy valószínűséggel nincs anyatej).
masodik valaszolo vagyok:
a gluten nem olyan allergias reakciot valt ki, mint a tobbi etel, hanem intoleranciat, azzal mas a helyzet, azt tenyleg korabban is be lehet vezetni, de a "rendes allergiakkal" kapcsolatban ez nem igaz
Köszönöm mindenkinek, különösen az allergológus válaszát!
Ha lehetne, 200 %-ot adnék. :))
Az én allergiáim egy részét kikezelte egy természetgyógyász, de azért nagyon óvatos vagyok, mert gondolom, a hajlam számít... A tejcukor, tejfehérje allergiát is, és mégis van hasmenésem, kisebb görcsök, pedig már nem mutatja ki az allergiavizsgálat!! (Természetgyógyászati és a másik sem, korábban mindkét helyen kimutatták.) Ilyen esetben is érdemes várni? Csak mert nem tudom, hogy akkor ez most nem intolerancia lett-e? Meddig várjunk még? Kislányom 1 éves múlt, anyatej az elsődleges még. Azért lenne fontos, mert anyatej után alig evett eddig, és a súlya is kevesebb, éjszaka is többször felébredt eddig, így lehet, többet kellene enni valahogy.
Előre is köszönöm a választ!
szia
bocs, de csak most tudok valaszolni
szoval, a tejcukor erzekenyseg az intolerancia, a tejfeherje ezekenyseg pedig allergia. de ez nem is fontos, azt fontos tudni, hogy a babad a hajlamot orokolte. normalis esetben azt szoktuk tanacsolni, hogy 1,5 eves kor korul kezdjek szep fokozatosan bevezetni a tehentejet(gondolom mas tejtermeket mar kap a baba), es ha tunetek lepnek fel(vigyazat, tejcukor intol. eseten a fogyasztas utan azonnal, de ez mar kiderult volna, mert gondolom, fogyaszt mas elelmiszert amibe laktoz is van, tejfeherje allergia eseten tobbszori fogyasztas utan is fellephet). ha minden ok, akkor csak oda kell figyelni a kesobbiekben, ha tunetei lesznek, ki kell hagyni es par honap utan ujra probalni. a sulyan igazibol a tej fogyasztas nem fog segiteni.alkati kerdes, gondolom ti sem vaytok vastag tipusuak.
remelem segitettem,
udv
Sajnos mi vastag típusúak vagyunk, bár gyerekként valamivel vékonyabb voltam. Még semmilyen tejterméket sem adtam, akkor kellene?
Elég rosszul eszik, a Hippes joghurt-gyümölcsöt (35%joghurttal) akartam, de egy kiskanállal sem evett. Sajn gyakran van ilyen más ételnél is, mivel szopi után adok mindent, ezt javasolták. Valamit máshogy kellene?
A fejlődésével minden rendben, pár szót beszél, utánunk mondogat dolgokat, ügyesen jár-kel már (11.5 hósan indult el egyedül).
ha 1 eves elmult akkor mar az anyatej vedo jellege nem olyan lenyeges, tehat szopi helyett kezdjed adni az eteleket. akkor ha jol ertettem meg nem valtottatok ki etkezest egyaltalan? ha nem, akkor lassan itt az ideje, szepen, fokozatosan. kozben lehet kostoltatni joghurttal, majd sajt, turo. ezeket adhatod maris. aztan tej, ha minden rendben volt az elozoekkel.de mindenkeppen kezd el szopi helyett a szilard etelt, mert akkor azert nem fejlodik a sulya megfeleloen, ha szopi utan kinalod nem fog mennyiseget elfogyasztani belole. elotte adj es kinald utana szopival
udv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!