Bébikompot érdemes venni 6 hónapos korban?
Elsősorban azért káros, mert járásra készteti a babát, emiatt kimaradhat a kúszás/mászás, ami később mindenféle pszichés problémákhoz vezethet. (a kúszás-mászás gyakorlása elősegíti a két agyfélteke működésének az összehangolását, mivel ezeket a mozgásokat váltott kezekkel és lábakkal kell végezni, ha ez kimarad, később már nem lehet bepótolni). Sok külföldi országban emiatt be is tiltották a bébikompok forgalmazását.
Emellett valóban életveszélyes lehet, annak ellenére, hogy látszatra nagyon masszív, könnyen felborulhat, ha a baba gyorsan hajtja.
Az utolsónak üzenem, hogy a kézenfogva vezetgetés is káros, amíg nem tanul meg önállóan, biztosan járni, mert ezzel hátráltatod az egyensúlyérzék fejlődését.
Bocs, az utolsó mondatot az utolsó előttinek szántam.
Utolsó: a kenguru egészen más dolog. Az nem készteti járásra a babát. Van, aki szerint a csípőfejlődésre van káros hatása, de pl az az ortopédorvos, akit én kérdeztem, azt mondta, hogy ha nem tölt naponta több órát a kenguruban a baba, akkor nem okozhat problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!