Ket honapos babatoknak hogy nez ki egy napja? ( bovevben)
Teljesen yo, ahogy a Babád alszik! Itt találsz egy táblázatot, amiben benne van, hogy mennyi egy ekkora gyerkőc alvásigénye: [link]
Persze ez nem szentírás, ettől lehet kevesebb és több is. Az én gyermekeim ennél kevesebbet aludtak/alszanak. Sajnos egy pici babával ilyen az élet. És bizony, bizony, egyre többször és több ideig igényli majd, hogy foglalkozz vele. Örülj neki, hogy éjszaka alszik. Nagyon sokan (köztük én is 2,5 éve)kűzdenek azzal, hogy éjszaka nem alszik a gyerekük.
Próbálj pihenni, mikor hosszabbat alszik! A rövid alvások pedig elegendők a gyors munkához. Esetleg vegyetek egy pihenőszéket a Picinek, amit mindenhová tudsz vinni magaddal. A Fiamnál ez nagyon bevált. Miközben teszem a dolgom énekelek, mondókázok neki, vagy azzal szórakoztatom, hogy elmondom, mit csinálok éppen. Esetleg a hordozókendő is megoldás, bár nekem nem jött be, de nagyon sokan írják, hogy szuperül bevált.
A Babád legyen a legfontosabb! Hisz még csak 2 hónapos, előtte 9 hónapig teljes szimbiózisban élt Veled, persze, hogy most is sokat igényli a közelségedet! Hagyd a fenébe a szaladó lakást!
Segítséged esetleg nincsen?
Lányom első 3hétbe 12órákat is ébren volt.Vagy du2től hajnal 2ig,vagy hajnal 2től du 2ig.És megállás nélkül orditott.3hetesen hagytuk sirni,igy megtanult aludni.Ő 2hónaposan evett reggel 8kor kb,majd aludt 9től 12-13ig,evett 12-13kor,majd aludt 13-14től 16ig,aztán este 6-7től aludt reggelig.
Egy gyerek ezzel jár kedves kérdező...Nem mindenkinek alszik sokat a baba.Nekünk is vannak még rosszabb napjaink,pedig a leányzónk már 6hónapos.Elején a nem tud aludni volt a gond,utána 3hó+ náthás volt,5hótól a fogzás...Kijött kettő,most felül jön neki lassan.Sokszor felébred és nem alszik (este 9től éjfélig sem),aztán persze ilyenkor reggel felkel 6kor.Picit hagyhatod elleni magában is már.Beteszed hasra és had nézze a játékait.Vagy pihenőszék/kendő és mentek ki főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!