Normalis hogy 5,5 honapos baba négykézlábra all es kutyázik?
Aggódom gyermekem gyors mozgásfejlodese miatt.
3 honaposan hasra fordult.
Most 5,5 honapos es két hete kúszik oldalra, meg négykézlábra állva kutyázik. Nem túl korai ez?
Kisfiam is fél évesen elkezdett mászni, én imádtam és tök büszke voltám rá, hogy ilyen ügyes, eszembe sem jutott volna aggódni. Azóta is jóval ügyesebb a mozgása, mint pár nála idősebbé, nincs ezzel semmi gond. Vannak az aktívabb és a lustább babák, ennyi. A hiperaktivitásról pedig szerintem csak 3 éves kor után beszélhetünk.
Ne aggódj azért, mert fel akarja fedezni a világot.
Nincs semmi baja a babádnak ne izgulj!
A lányom 2 és fél hónaposan hasra fordult, alig volt 4 hónapos oda-vissza forgott. 5 hónaposan kutyázott, kúszott, 6 hónaposan mászott és felült. 7 hónapos volt mikor először felállt, majd kapaszkodva lépkedett. 10 hónaposan elindult egyedül. Eddig senki nem mondott ilyet hogy hiperaktív lenne, a védőnő szerint gyorsabban fejlődik mint a nagy átlag.
(Nem olvastam el a többi választ)
Ez teljesen normális. Az én lányom is 5 hónaposan kezdett kutyázni, rá két hétre már mászott, 6 hósan felállt, 9 hósan tett 1-2 lépést önállóan, 10 hós korától stabilan jár.
Ez teljesen normális, most 15 hós és semmi baja, pár hete átalussza az éjszakát, vidám, kiegyensúlyozott kislány!
Ne aggódj!
Kedves utolsó. Köszönöm szépen a válaszod.
A Te kislanyod is enni kelt fel éjjel?
Az enyém most úgy alszik, hogy este 10 kor fekszik es hajnali kettőkor kel szopizni, utána alszik tovább es kel 6 kor szopizni. Végleg fel 8 vagy fel 9 körül ébred. Nappal alszik kétszer. Délelőtt fel órát es délután egy vagy másfél órát. Ez normalis? Nem túl kevés? Ugye nem alvászavar ez így? Mi számít annak amugy?
Szerintem ez nem alvászavar. Az én kislányom is szopizott éjjel. Nem alszik valami sokat a babád, de az én kislányom is 6 hós korától 12 órát aludt naponta (a nappali alvásokkal együtt!), vannak ilyen kis alvásigényű babák. Az hogy a tiéd 2-szer kel éjjel, az teljesen átlagosnak számít. Nekem fokozatosan elhagyta az első felkelést éjjel, egyre később ébredt, és mostanában hagyja el a második felkelést is :-)
Alvászavar szerintem az lenne, ha mondjuk 15-ször felkelne éjjel, órákig fent lenne rendszeresen éjjel, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!