Hordozókendő? Rugalmas vagy szövött? Házilag is elkészíthető? Beválik? Érdemes?
Házilag nem próbálkoznék, csak ha sokat foglalkozom a témával, utánaolvasok stb...
A rugalmas rövid ideig jó, a lányom 2 hónap alatt kinőtte (elvileg 6kg- ig használható a legtöbb), szóva szövött, az újszülött kortól 2(- 3) éves korig is használhat- amíg igény van rá.
Érdemes egy jobb fajtába beruházni.
Off: 1. válaszoló hogy érted, hogy árt a gerincnek? pontosan mi, és ki gerincének?
Csak mert babána és anyukának is jó. A súly is eloszlik, nem csak a vállakat vagy csak a kart, csak a hátat terheli, lényegesen jobb, mint pl egy kenguru
(ez lemaradt azelőbb)
Már mért ártana?? Ha jól van megkötve, akkor semmit nem árt, viszont pl esetleges csípőficam, laza vagy kötött csípőízületnek még jót is tesz. (terpesztartás)
Amúgy te ugyanaz vagy??
Én is azt mondanám, hgy egy jó minőségű szövött kendő lenne a nyerő, és otthon én sem próbálkoznék.
Azt pedig én sem hallottam még, hogy ártana a gyermek gerincének?!?!?! (kivéve ha rosszul van megkötve, túl lazán mondjuk, az tényleg ártHAT) Van erre orvosi magyarázatod/ magyarázatotok??
Ortopédusok, védőnők is ajánlják....
csak jót olvastam még róla. a védőnő nekem is mondta, hogy ártalmas, rákerestem, semmi rosszat nem találtam. a csatos kengurunál jobb. csak kifele nem szabad benne kötni a babát, a kenguruban sem.
a rugalmas csak kicsinek jó az elején, de ha kölcsönzöl arra jó, hogy megszokjad, mert könnyebb megkötni.
érdemes a neten körülnézni, nagyobb városokban vannak klubok, ahol havi 500-1000ért lehet kölcsönözni, kipróbálhatod, segítenek tanácsokkal, klubélet van.
látatlanban én sem vettem volna, de így most a negyediket használjuk, elől, hátul, 13 hónapos a baba.
az elején tejserkentőnek is jó, meg hasfájós babának megnyugtatásnak. később meg mindenre.
sőt, szoptatni is lehet benne.
A rugalmas csak 3 rétegben tartja a gerincét, ami nyáron piszok meleg.
Házilag? Én nem próbálkoznék vele.
Amúgy mi szeretjük, nagyokat tud benne aludni.
1 és 3
nem tudom ugyanazok vagytok-e, de mutatnátok cikket ahol arról írnak, hogy árt? Tényleg, komolyan érdekelne a dolog. Vagy, hogy ki mondta nektek ezt, mivel támasztotta alá??
Mind fizikalag, mind lelkileg csak jó hatásai vannak.... (eddig legalábbis így tudtam)
Csak azt tudom mondan, amit az előttem szólók írtak (kivéve az 1. és a 3. válaszoló)
Egy szövött kendő csodákra képes, rengeteg hasznos dologra jó... Én nem próbálnék házilag csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!