Hordozókendő vagy Mei tai? Tapasztalatok?
Nekünk hordozókendőnk van, Olcsóbban, mint egy mei-tai.
Bár kicsit macerásabb megkötni, meg kell tanulni. Én olyat vettem, amihez van oktató cd is. Egyébként bevált.
Nekünk mei-tai van, abszolút bevált. A kisfiam is és én is szeretem.
Bevásárlásnál csak abban van el, magamra kötöm, ő jót alszik mi meg addig vásárolunk.
Mostanában,ha látja,hogy kezdem magamrakötni már kéretszkedik bele.
8 hónapos
Kendő:)!
A hordozók ajánlott használata nem igazán méret- függő, hanem a baba mozgásfejlődése határozza meg.
Mivel a mei tai- ban nem tudod "állítani" a babád terpeszét(mert uye fix a derékpántja, tehát a te törzsed szélessége határozza meg a babád terpeszét), ezért 4 hósan nagyon nagy lesz a terpesze(hacsak nem vagy extra vékony). Az pedig azért nem a legjobb, mert akkor a csípője nagyon "kitekeredik" és e miatt a gerincére is a kelleténél nagyobb terhelés jut.
A kendőben viszont, ha pl. kenguru vagy batyu kötésben kötöd, akkor olyan nagy lesz a terpesze, ami a csípőjének a legjobb(nem "spárgázik") és így a gerince is tehermentes lehet:).
Szóval mei tait majd inkább ülő/ álló babának válassz(addigra jut el a csípője, gerince, izomzata... olyan fejlettségi szintre, hogy az optimálisnál nagyobb terpesz sem lehet nagy gond), addig kendő:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!