Megkeresztelik úgy a lányunkat, ha apukája nincs megkeresztelve de én igen, és én szeretném vallásos nevelésben részesíteni? Férjem támogat, de keresztelkedni nem akar.
Figyelt kérdés
2013. ápr. 8. 14:22
11/22 anonim válasza:
Nekünk is csak polgári esküvőnk volt, templomi nem és a férjem sincs megkeresztelkedve, csak én és a fiúnk meg lett keresztelve.
Nem feltétel az sem, hogy a szülők templomba legyenek megesküdve, de még az sem, hogy házasok legyenek. És az sem, hogy a szülők meglegyenek keresztelve.
A keresztszülőnek kell, hogy meg legyen keresztelkedve.
Legalább is felénk így működik.
De ha ebben gondolkoztok, akkor érdemes annál a papnál megkérdezni, hogy ott mi a szokás, ahol meg szeretnétek keresztelni.
12/22 anonim válasza:
egyikőnk sincs megkeresztelve,mégis a pap simán megkeresztelte a kisfiamat.kis boríték a zsebbe,és bármi lehet,még muzulmán is...
13/22 anonim válasza:
12-es, ha ezt gondolod az egyházról, akkor miért kereszteltétek meg a gyereketeket? Egyébként ahhoz, hogy megkereszteljenek egy kisgyereket, a szülőnek nem kell katolikusnak lennie, csak a keresztszülőnek.
14/22 anonim válasza:
12-es vagyok.a tesóm lett a keresztapa,aki szintén nincs megkeresztelve.Azért lett ,megkeresztelve a fiam,mert azzal nem veszít semmit,később még jól jöhet,pl ha olyan iskolába szeretne menni.csak a tényeket írtam le,ahogy történt.30 ezer ft-ot kapott a pap,és az ország 2. legnagyobb Bazilikájában keresztelte meg.:-) ennyi.:-)
17/22 anonim válasza:
Ja én meg 3 templomba házasodtam egyszerre miközben keresztelték a gyereket és a násznép cigánykerekezett egész mise alatt. Ez is elhiheted.
18/22 anonim válasza:
Ha nem kamu, akkor megtudhatnánk a pap nevét? Nagyon érdekelne!
19/22 anonim válasza:
Nem tudom miért olyan hihetetlen egy olyan világban,ahol pénzzel bármit el lehet érni,főleg egy keresztelést...amikor diplomát vesz pénzért az ember,nyelvvizsgát,vagy szinte bármit megold vele.Ha elárulom a pap nevét akkor jobb lesz?Feljelented vagy mi?Egyébként a papot ismerjük személyesen,mert külsős tanárként dolgoztam abban a ciszterci gimnáziumban ahol ő az igazgató.kb 1,5 perc alatt meg lett vele beszélve a dolog,elmondtam neki hogy mi nem vagyunk megkeresztelkedve,de szeretnénk ha a fiunk meglenne,a jövője szempontjából.Semmi akadályát nem látta,ki kellett fizetni arra a napra a díjat,és ennyi.Nem tudom mi a fene annyira hihetetlen ebben,és egyébként nem mi vagyunk az egyetlenek akikkel ez megtörtént.De nem érdekel mit gondoltok,akkor higgyétek azt hoz kamu. :-) nem izgat. én tudom hogy nem az és kész!
20/22 anonim válasza:
Tehát nem fizetted le, csak úgy jobban hangzott. Azt eddig is mindenki írta, hogy ha a szülő nincs megkeresztelve, nem zárja ki, hogy a gyereke keresztény legyen. Ezzel újat nem mondtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!