Minden baba szereti ha az anyukája magán hordozza kendőben?
A lányom 7 hetes örökmozgó.Van nandu kendőnk is és Amazonas rugalmas is,de egyikben sem szeret lenni.Ha beleteszem elkezd kapálózni és keservesen sírni.Van esély rá,hogy megszereti egyszer?
Nektek mi a tapasztalatotok?
Először is, nem, nem minden baba szereti, minden baba más. De... a legtöbb babát megnyugtatja, ha az anyukája mellén pihenve, a szívverését hallgatva hordozzák. A legtöbb baba azért sír, mert eleinte kicsit ügyetlenebbül kötik fel, tovább tart, stb... de gyakorlás kérdése, és 3-4 alkalom után már egész gyorsan megy. Ha nyöszörög, el kell kezdeni sétálni vele, és a járás ringása hamar megnyugtatja.
Másodszor... ne haragudj, de nem tudom szó nélkül hagyni az előző válaszokat.
Ekkora hülyeséget, hogy a kendő hátráltatja a fejlődésben... miért, ha babakocsiban tolod, akkor fejlődik a mozgása? Bizonyított tény, hogy a hordozott babáknak GYORSABB a mozgásfejlődése. Mivel érzik az anyjuk járásának ritmusát, ringását, ellen kell tartaniuk a különböző irányokból érkező erőknek... ez mind-mind fejleszt.
Annak a válaszolnak aki kijelentette hogy ortopéd orvs nem mondja hogy jót tesz.
Van egy ortopéd orvos barátom, kifejezetten gyermekortopédiára és csípőproblémákra szakosodott. A felesége mindkét gyermeküket néhány hetes koruk óta kendőben hordozta. Szerinted ha ártalmas lenne, támogatná?? Mellesleg a hordozókendőben a baba lába csípőben és térdben is derékszögben van (ha jól van megkötve), ami egyértelműen a legoptimálisabb poziíció a baba csípőjének. (a terpeszpelust vajon miért találták ki...) Tehát a hordozókendő nem hogy ártalmas, de kifejezetten hasznos, különösen a csípőproblémás babáknak. Talán olvass utána mielőtt lehurrogod a másikat. Csak néhány begyöpösödött védőnő szajkózza, hogy nem szabad, mert ültetve van a baba...
A kendőben a baba NINCS ÜLTETVE. A jól megkötött kendő, minden porcikáját tartja. A természeti népeket szidta valaki az elején... láttál már gerincferdülésest a természeti népek között? Aligha...
Honnna tudod a természeti népeknél milyen betegségek vannak, orvoshoz se jutnak el.
Szoktam látni kendőben gyerekeket, szinte össze vannk nyomorgatva.
Múltkor egy nagyeszű nő, kerékpározott a Róbert Károly körúton, az elején meg hordozókendőben ott volt a gyerek.
első
Kedves utolsó válaszolók!
Ha ennyit tudtatok leszűrni a válaszomból, hát csak gratulálni tudok... ebbe tudtatok belekötni, mert a többi vitathatatlan..
Oké, felejtsük el a természeti népeket... de tudjátok mit? Legyen Nektek igazatok... nyílván tájékozottabbak vagytok ebben a témában nálam (hisz már próbáltátok..), az ortopéd szakorvosoknál és a pszichológusoknál is.
Még annyit, hogy aki biciklin hordozókendőben szállítja a gyermekét az borzasztóan felelőtlen, de ez nem a kendő hibája...
Első vagyok.
Életemben nem gondoltam, hogy ez az ártatlan kérdés ekkora vitát válthat ki.
Senki sem vitatja, hogy a gyermek megvigasztalásának, szeretgetésének esetleg etetésének is legjobb módja, ha magaddal viszed, hallja a szívhangod, mindig veled van.
Viszont azt is fokozatosan meg kell tanulnia, hogy ő egy külön személyiség, önálló kis lény. Nem tudom hány olyan emberkét láttatok, aki pl. 14 kg-os 2-2,5 éves gyermekét kendőbe csavarva akarja cipelgetni mindenhova.
A járóka pedig igen is klassz és egészséges dolog, ha rendeltetésszerűen használod és nem gyermekmegőrzőnek. Max. addig teszed bele a gyereket, amíg feltétlen nem tudsz vele foglalkozni. (Szerintem ez az idő 1 perc!)
A kendőben rád csavart gyermek nem tud oldalra, hasra fordulni, kezeit lábait szabadon mozgatni. Pedig a mozgásfejlődés már a legelején, első hétben elkezdődik, mikor a szemével keres téged.
És akkor egy kéthónapos gyermeket akarsz magadra tekerni? Vannak babák, akik már ilyenkor az oldalukra fordulnak, vagy ügyesen hasalnak, ha a fejtartás még nehézkes is.
És az nem számít, hogy üvölt, mikor beleteszed? Hiába vagy mellette, a testeden van, mégis sír? Persze biztos megszokja ezt az új helyzetet és akkor már nem sír? De vajon mivel ártasz neki? Ezt is mérlegeld.
A természeti népektől pedig igen is sokat tanulhatunk. Tudtátok pl. hogy 3 éves korukig legalább anyatejesek azok a gyermekek? Ők pedig azért csavarják magukra a picit, mert nincs más hordozóeszközük és naponta 10-15 kilométereket kell táplálékszerzés miatt vándorolniuk. Azért szerintem mi már nagyon el vagyunk kényeztetve, és jobban kellene figyelnünk a gyermekünk jelzéseire is.
Még jó, hogy valaki nem írta, hogy ő az albán pólyát használja gyermekének, mert azt elég 1-1,5 éves korban levenni a gyerekről, addig meg sem mozdul.
Aki egészséges mozgásfejlődést szeretne gyermekének, az engedi, hogy maga mozogjon és nem kötözi le.
Utolsónak tökéletesen igaza van, nem tudtam volna én sem jobban megfogalmazni.
Ez a hordozásmánia már megint csak egy divat, pihenőszék , bébikomp és társai.
Nem azt mondom, hogy soha-soha nem használtam ilyesmit, de max hetente 2x 20-30 percet, mert bkv-ra nem tudtam feltenni a babakocsit. Na de hogy naponta többször, akár órákat abban görnyedjen a gyerek...
Hűha!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Tanulságos volt!
Boldog babázást lányok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!