Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden baba szereti ha az...

Minden baba szereti ha az anyukája magán hordozza kendőben?

Figyelt kérdés

A lányom 7 hetes örökmozgó.Van nandu kendőnk is és Amazonas rugalmas is,de egyikben sem szeret lenni.Ha beleteszem elkezd kapálózni és keservesen sírni.Van esély rá,hogy megszereti egyszer?

Nektek mi a tapasztalatotok?

2009. szept. 21. 13:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
35%

Először is, nem, nem minden baba szereti, minden baba más. De... a legtöbb babát megnyugtatja, ha az anyukája mellén pihenve, a szívverését hallgatva hordozzák. A legtöbb baba azért sír, mert eleinte kicsit ügyetlenebbül kötik fel, tovább tart, stb... de gyakorlás kérdése, és 3-4 alkalom után már egész gyorsan megy. Ha nyöszörög, el kell kezdeni sétálni vele, és a járás ringása hamar megnyugtatja.

Másodszor... ne haragudj, de nem tudom szó nélkül hagyni az előző válaszokat.

Ekkora hülyeséget, hogy a kendő hátráltatja a fejlődésben... miért, ha babakocsiban tolod, akkor fejlődik a mozgása? Bizonyított tény, hogy a hordozott babáknak GYORSABB a mozgásfejlődése. Mivel érzik az anyjuk járásának ritmusát, ringását, ellen kell tartaniuk a különböző irányokból érkező erőknek... ez mind-mind fejleszt.

Annak a válaszolnak aki kijelentette hogy ortopéd orvs nem mondja hogy jót tesz.

Van egy ortopéd orvos barátom, kifejezetten gyermekortopédiára és csípőproblémákra szakosodott. A felesége mindkét gyermeküket néhány hetes koruk óta kendőben hordozta. Szerinted ha ártalmas lenne, támogatná?? Mellesleg a hordozókendőben a baba lába csípőben és térdben is derékszögben van (ha jól van megkötve), ami egyértelműen a legoptimálisabb poziíció a baba csípőjének. (a terpeszpelust vajon miért találták ki...) Tehát a hordozókendő nem hogy ártalmas, de kifejezetten hasznos, különösen a csípőproblémás babáknak. Talán olvass utána mielőtt lehurrogod a másikat. Csak néhány begyöpösödött védőnő szajkózza, hogy nem szabad, mert ültetve van a baba...

A kendőben a baba NINCS ÜLTETVE. A jól megkötött kendő, minden porcikáját tartja. A természeti népeket szidta valaki az elején... láttál már gerincferdülésest a természeti népek között? Aligha...

2009. szept. 24. 14:43
 22/30 anonim ***** válasza:
34%

Honnna tudod a természeti népeknél milyen betegségek vannak, orvoshoz se jutnak el.

Szoktam látni kendőben gyerekeket, szinte össze vannk nyomorgatva.

Múltkor egy nagyeszű nő, kerékpározott a Róbert Károly körúton, az elején meg hordozókendőben ott volt a gyerek.

első

2009. szept. 24. 15:17
 23/30 anonim ***** válasza:
34%
bocs második
2009. szept. 24. 15:18
 24/30 anonim ***** válasza:
24%
A természeti népeknél sűrűn van ortopédiai szűrés, gondolom onnan a statisztika...
2009. szept. 24. 15:58
 25/30 anonim ***** válasza:
45%

Kedves utolsó válaszolók!

Ha ennyit tudtatok leszűrni a válaszomból, hát csak gratulálni tudok... ebbe tudtatok belekötni, mert a többi vitathatatlan..

Oké, felejtsük el a természeti népeket... de tudjátok mit? Legyen Nektek igazatok... nyílván tájékozottabbak vagytok ebben a témában nálam (hisz már próbáltátok..), az ortopéd szakorvosoknál és a pszichológusoknál is.

Még annyit, hogy aki biciklin hordozókendőben szállítja a gyermekét az borzasztóan felelőtlen, de ez nem a kendő hibája...

2009. szept. 24. 20:27
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, aki nem szereti a kendőt, nem is próbálta soha beletenni a gyerekét. Tegyétek csak be a járókába meg a kiságyba hadd orditson. Kritikán aluliak.
2009. szept. 25. 23:10
 27/30 anonim ***** válasza:
64%

Első vagyok.

Életemben nem gondoltam, hogy ez az ártatlan kérdés ekkora vitát válthat ki.

Senki sem vitatja, hogy a gyermek megvigasztalásának, szeretgetésének esetleg etetésének is legjobb módja, ha magaddal viszed, hallja a szívhangod, mindig veled van.

Viszont azt is fokozatosan meg kell tanulnia, hogy ő egy külön személyiség, önálló kis lény. Nem tudom hány olyan emberkét láttatok, aki pl. 14 kg-os 2-2,5 éves gyermekét kendőbe csavarva akarja cipelgetni mindenhova.

A járóka pedig igen is klassz és egészséges dolog, ha rendeltetésszerűen használod és nem gyermekmegőrzőnek. Max. addig teszed bele a gyereket, amíg feltétlen nem tudsz vele foglalkozni. (Szerintem ez az idő 1 perc!)

A kendőben rád csavart gyermek nem tud oldalra, hasra fordulni, kezeit lábait szabadon mozgatni. Pedig a mozgásfejlődés már a legelején, első hétben elkezdődik, mikor a szemével keres téged.

És akkor egy kéthónapos gyermeket akarsz magadra tekerni? Vannak babák, akik már ilyenkor az oldalukra fordulnak, vagy ügyesen hasalnak, ha a fejtartás még nehézkes is.

És az nem számít, hogy üvölt, mikor beleteszed? Hiába vagy mellette, a testeden van, mégis sír? Persze biztos megszokja ezt az új helyzetet és akkor már nem sír? De vajon mivel ártasz neki? Ezt is mérlegeld.

A természeti népektől pedig igen is sokat tanulhatunk. Tudtátok pl. hogy 3 éves korukig legalább anyatejesek azok a gyermekek? Ők pedig azért csavarják magukra a picit, mert nincs más hordozóeszközük és naponta 10-15 kilométereket kell táplálékszerzés miatt vándorolniuk. Azért szerintem mi már nagyon el vagyunk kényeztetve, és jobban kellene figyelnünk a gyermekünk jelzéseire is.

Még jó, hogy valaki nem írta, hogy ő az albán pólyát használja gyermekének, mert azt elég 1-1,5 éves korban levenni a gyerekről, addig meg sem mozdul.

Aki egészséges mozgásfejlődést szeretne gyermekének, az engedi, hogy maga mozogjon és nem kötözi le.

2009. szept. 26. 13:51
 28/30 anonim ***** válasza:
44%

Utolsónak tökéletesen igaza van, nem tudtam volna én sem jobban megfogalmazni.

Ez a hordozásmánia már megint csak egy divat, pihenőszék , bébikomp és társai.

Nem azt mondom, hogy soha-soha nem használtam ilyesmit, de max hetente 2x 20-30 percet, mert bkv-ra nem tudtam feltenni a babakocsit. Na de hogy naponta többször, akár órákat abban görnyedjen a gyerek...

2009. szept. 26. 20:46
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
A kendőben nem görnyed a gyerek és nem is órákat van benne. Győzzön meg titeket aki akar, én befejeztem a vitát, úgysem tudjuk egymást meggyőzni, csináljatok amit akartok.
2009. szept. 26. 23:29
 30/30 A kérdező kommentje:

Hűha!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Tanulságos volt!

Boldog babázást lányok!

2009. szept. 27. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!