Létezik, hogy egy baba semmilyen gyümölcsöt nem fogad el? Mit lehet tenni?
Próbáld kitartóan mindennnap és ne add fel! Mondjuk napi egy étkezést válassz ki (ebéd pl) és akkor (csak akkor!) próbáld 1-1 kanállal. Nem kell váltotatosan, lehet 1 hétig is ugyanaz a gyümi, ilyenkor a megszokott izeken van még a hangsúly nem a változatosságon. Elsőnek legyen szerintem a banán, édes, jól csúszik. Ne add fel, ő is megszereti majd, csak türelem!
Ha már 1 gyümit megszokott utána jöhet a következő! Azt könnyen lehet, hogy elsőre megint kiköpi majd, de ha következetes vagy, gyorsan fog menni!
Sok sikert!
Ha éhes lenne üvöltene. lehet a tejed nem sok de tápanyag dús, megtölti a pocakját.
ne add fel ha esetleg táp sikerül akkor is mindig mindig probáld a gyümit. a baj ha most a gyümölcsöt feladod akkor az istenért nem fogod késöbb bele tukmálni.
pl a barátnöm kisfia elkezdett enni és a gyümölcs annyira nem csúszott csak a táp táp meg egyéb baby ételek. aztán most 3 éves és a gyümölcsöt annyira nem eszi hogy volt hogy megnyalattam vele a paradicsomot és öklendezett, se gyümölcsöt se zöldséget még szinte nem evett, most már nem hajlandó rá. nem is ismerti ezknek az ízét.
Próbáld ki a krumplit, vagy a krumplit répával. Az enyém se nagyon akart gyümölcsöt enni,kellett egy hét mire kb. 3 kanállal evett. A főzelék egy kicsit jobban ízlett neki. Én a biopiacon vettem 5 szem krumplit, meg 3 szál répát és azt ette egész héten. DE alapjában véve inkább ő is szopizik, most 6 hónapos.
Mennyi az, az "alig gyarapodás", dekagrammban hetente? Hány kilós most? Nem lehet, hogy eddig nagyon itenzíven gyarapodott, és most csak magához képest állt le?
Szerintem pedig, jól hízik. Én nem vagyok ugyan orvos, de az adatok szerint megduplázza a súlyát fél éves korára, ami szintén egy elvárás a dokiktól. Azt hallottam, hogy hetente 100-150 dekát kell híznia minimum, a babád pedig csak az egyik hónapban teljesített egy kicsit kevesebbet. (390 gr).És akkor mi van?!
Kérdezz meg más gyerekorvost, vagy védőnőt, hogy normális-e ez a gyarapodás. Fel lehet hívni szoptatási tanácsadót is, aki szakember, hátha meg tud nyugtatni. A neten az LLL honlapját ajánlom.
Szerintem a tápszer felesleges pénzkidobás, a gyümölcsöt és főzeléket pedig előbb-utóbb megszokja. Volt olyan anyuka, aki azt írta, hogy 8 hónapos koráig nem is akart anyatejen kívül semmit elfogadni a csemetéje. Én is találkoztam már ilyen babóval.
Semmiképpen ne keseredj el,lehet, hogy épp ebben a hónapban fog hízni több, mint fél kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!