Jó ha így etetem 7,5hónapos babámat?
Reggel 6-7 között szopcsi
10kor gyümölcs+cici
14kor főzelék+cici
18kor és 21kor cici,aztán alvás.
Ti hogyan csináljátok?Nagy cici bajnok a Fiam,és azért adok még neki,mindig eszik még tejcsit.Hál'Istennek még van is mit ennie. :D Miket eszik ennyi idős babátok?Én már sokszor nem tudom kitalálni mit főzzek neki.ELőre is köszi a segítséget
Szerintem teljesen jó, az én 7,5 hónapos lányom is így eszik, csak már a cici helyett tápszert kap. (+a kaják után ő nem kap tápszert :))
Pont ezért én most kezdeném az uzsit is kiváltani, azt mondta a dokink, hogy akkor is kapjon hús nélküli főzeléket. Egyenlőre még egyik nap tápszert kap, másik nap főzeléket uzsonnára. Tejpépet nem adok neki mert ekcémás, tápszerbe kevert gabonára gondoltam még (HA-s tápszert eszik), de elég husis (8,5 kg), nem kell neki a felesleges szénhidrát.
Gyümölcsökből már az almát unom, szinte minden nap kap, de kell, hogy egy-egy nap ne kapjon, mert kigurul a pelusból :) Szóval van, hogy a gyümihez keverek gabonát, az őszibarackot eddig mélyhűtöttet kapott, de elfogyott, úh. bébiételben is kapja. Általában a 4 hónapos kortó való bébiételeket adom neki gyümölcsből és keverem almával (főtt vagy nyers), vagy banánnal (ebből inkább biot veszek ha van rá mód). Nekem a nagy kedvencem az alma-gesztenye és amiben sok vitamin van a banán-avokádó.
Citrusféléket én még nem mertem adni.
Ebédre minden féle 7 hónaposoknak valót, de már evett spenótot is (spenót-brokkoli-krumpli) Tegnap pl. cukkini-zellert csináltam rizzsel meg csirkehusival, ma husi nélkül lesz és több zeller lesz benne mint cukkíni krumplival.
A répa-krumpli-alma sláger, a sütőtök nem annyira, az inkább meghajtja. Adtam már neki lepaszírozott borsót is, de azt is brokkolival. Volt már répa-fehérrépa-alma kombó.
Majd már tervezek venni csirkámájat is, jövő héten spenóttal. Salátát is adom majd neki a napokban. Szóval próbálok mindenféle zöldséget, amit már ehet (5 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást). Sűrítésnek krumplit, jázmin rizst, barna rizst és kölest használok.
5-6 körül tápszer
10-kor gyümölcs
12.30-13.00 között zöldség (főzelék) hússal
16-kor gyümölcs+keksz
19-kor tápszer vagy tejpép (most kezdjük kiváltani ezt az étkezést)
22-kor tápszer
Az én fiam 7 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!