Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is van úgy a gyerkőce,...

Másnak is van úgy a gyerkőce, hogy nem hajlandó darabosat enni? Már a védőnő is zaklat e miatt!

Figyelt kérdés
Már mindent megpróbáltam de csak öklendezik tőle és kiköpi! Már megpróbáltam mindent még éheztettem is meg átvertem de sehogysem ment! Mindenki másnak sikerül???

2013. ápr. 4. 11:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Utólső! Hát én is rettegek de nekem nics itthon a férjem! Nincs kire támaszkodnom ilyen téren sajna!
2013. ápr. 5. 22:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Én állítólag 2 éves koromig nem tudtam megenni a darabosat, mert öklendeztem ha egy pici darab volt a banánpépben... (nem irigylem anyukámat). Aztán egyszer csak megettem öklendezés nélkül (bölcsi sokat segített).
2013. ápr. 7. 11:01
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

Kicsit másik oldal vagyok, én meg úgy vagyok utólag hogy bár csak "zaklatott " volna a védőnő vagy bárki, mert az én fiam is ezt csinálta. Én féltem aggódtam hogy jaj félrenyel meg hát borzalmas volt hallgatni ahogy öklendezik, így ráhagytam, hosszú hónapokig évekig ráhagytam.

A gyerekorvos és védőnő szerint majd eszi ha akarja, meg ha majd kinő az ÖSSZES foga akkor fog rágni (hát köszi, az közel 3 évesen volt meg..)

Utólag kiderült (kínszenvedés az óvodai étkezésnél és a beszédje is ÉRTHETETLEN volt) hogy az arcizmai le voltak tapadva és nekünk is dévényes masszírozta és azóta is durván beszédhibás és logopédushoz járunk heti 4szer (5.5 éves múlt).

Úgyhogy szerintem vidd el más gyerekorvoshoz, neurológushoz vagy dévényeshez ártani nem árthatsz vele, de a rágás és darabos étel fogyasztása bizony messzire nyúló problémákat okozhat:(

2013. ápr. 7. 11:24
 14/20 anonim ***** válasza:
13. válaszoló vagyok, lehagytam hogy azóta született még 2 kisfiam és 5-6 hónapos koruktól puha darabokat 7-8 hónaposan meg bizony a kiflit babapiskótát, összesféle gyümölcs darabot, kenyeret, félig puhára főzött zöldségeket úgy ették 2 szál foggal mint a huzat...úgyhogy nem volt normális dolog ez hogy a nagyobbam egyáltalán nem is próbálkozott a rágással:(
2013. ápr. 7. 11:26
 15/20 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy nem minden esetben jó ráhagyni,de én így tettem.Sokáig öklendezett tőle ő is,néha megpróbáltam de nem erőltettem,aztán egyszer csak elfogadta.Azóta szépen eszik,kb 15 hónapos kora óta.
2013. ápr. 7. 14:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért lepontozni nem kellett volna mert leírtam hogy nálunk hogy volt...ez az oldal egyre rosszabb komolyan mondom....
2013. ápr. 7. 14:03
 17/20 anonim ***** válasza:

Az én lányom is bőven elmúlt 1 éves, amikor egyik pillanatról a másikra elfogadta a darabosat. Addig egyáltalán nem.

Hozzáteszem, neki is nagyon kevés foga volt, 10 hónaposan jött ki az 1.

Ne aggódj, megérik rá, köztes étkezésekkor adj a kezébe babapiskótát, kiflit, megfulladni nem fog tőle, és legalább szokja az állagát. Meg fog érni rá, és ne aggódj, nem minden gyereknek vannak letapadva az arcizmai, azért az nem gyakori, sőt!

2013. ápr. 7. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: darabos alatt a főétkezésre gondolok, nálunk a kiflivel, piskótával, gyümölccsel nem volt gond darabos formában.
2013. ápr. 7. 14:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Senki se mondta hogy minden gyereknek le van tapadva....csak annyit hogy azzal nem veszíthet...mert ezzel a szöveggel évekig el lehet lenni pépesen hogy majd megérik rá meg majd kinő a foga.

Azzal nem veszt ha megnézeti, azzal annál inkább ha nem és ne adj isten az van neki, akkor se kell halálra lepontozni azt akivel meg ez volt. véleményt kérdezett és azt hogy mindenki másnak sikerül e, bocsánatot kérek, hogy le mertem írni olyat ami másnak nem tetszett...

2013. ápr. 7. 15:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Nem gondolnám,hogy bármi le lenne tapadva mert rágni szokta a játékot az ágyat is kilyukasztotta már :), meg ha mi eszünk abból szokott rágicsálni, csak a saját étkezésekor nem hajlandó elfogadni egy pici darabot sem mert nagyon gyorsan akar enni és csak nyeli a kajcsit mint a kacsa a nokedlit! De köszi mindenkinek!
2013. ápr. 7. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!