8 hónaposan még nem kúszik, nem mászik. Utalhat problémára, vagy csak lusta?
Játszószőnyegen körbe-körbe forog, de még nem emeli a popóját, nem próbál "kutyázni". Hasra és hátra tud fordulni, de nem túl gyakran csinálja ezt sem.
Mikor lehet ebből mászás?
Az én kisfiam sem kúszott 8 hónaposan.
Én nagyon aggódtam, mert sok anyuka beparáztatott, hogy bezzeg az ő gyerekük ilyen idősen már szaladt. Voltunk neurológián, ahol kb kiröhögtek, hogy nincs semmi baja, ha 10 hónapos koráig nem kúszik, vagy 1 éves koráig nem mászik, akkor esetleg kell fejlesztés, de addig nincs gond.
Majdnem 9 hónapos volt, amikor elkezdett úgy-ahogy kúszni, csak a kezével, a lábaival meg csak kapálózott, de néhány hét alatt belejött, aztán nem sokra rá elkezdett mászni is. Most 13 hónapos, áll, kapaszkodva lépeget, de még mindig legfőképpen kúszva közlekedik. Mostanában mindenhol azt olvasom, hogy inkább az a gond, ha túl gyorsan zajlik a babák mozgásfejlődése, úgyhogy már nem aggódom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!