Beadjam neki vagy írassak másikat?
Mi az oka, hogy ezt írta fel?
Gondolom a doki megvizsgálta, és ennek tükrében írt fel valamilyen gyógyszert, vagy nem?
Az orvos az orvos, aki tanult az egyetemen és aki egy vizsgálat után meg tudja állapítani, hogy egy gyereknek milyen antibiotikumra van szüksége. Mert az, hogy szerinted hogy van a fiad, meg ahogyan az orvos látta, az két külön dolog.
Valószínűleg azért kapta ezt, mert a betegsége ezt indokolja.
Hozzáteszem egyébként, hogy a fiam ettől hányt, mert annyira keserű, így csak is ezért visszavittem a fiamat egyszer az orvoshoz, aki írt másikat, aminek ugyanaz a hatóanyaga, mint ennek, csak más az íze. Nem az orvos hozzáértése miatt történt. Én megbízom az orvosunkban, soha nem magam diagnosztizálom a gyerekemet, hisz nem én vagyok az orvos.
Szóval ha bírja, akkor beadnám a gyerekemnek, nem íratnék másikat. Adj mellé probiotikumot és akkor a bélflóráját sem fogja megpiszkálni.
"kicsit hurutos"= gyulladás
Az a kérdés, hogy tényleg baktérium okozza-e. Ha nem volt makacs láza, és nem 1 hónapos a történet - én bizony nem adnám be :(
A Zinnat nem erősebb, mint pl. az Aktil (vagy egyebek) csak más úton hat. Lehet, hogy a doktor egy esetleges tüdőgyulladást akar megelőzni, hisz' ha hurutos, akkor kb. a hörgők környéke érintett.
Engem az érdekelne, hogy ha valaki nem bízik a gyerekorvos szakertelmeben, akkor minek viszi hozza a gyereket? Látta az orvos, nyilván a legjobb tudása szerint irta fel a gyógyszert. Ha kétségeid voltak arról, hogy ez e a megfelelő antibiotikum, miért nem kerdezted meg akkor es ott az orvost? Mondjuk es marhára ertekelnem a helyében, hogy tanítónő/eladó/takarítónő/matematikus/akármi anyuka felülbírálja a döntésemet.
Egyebkent nekunk az orvos elmondta anno, hogy a Zinnatot azért szoktak fel írni a kicsiknek, mert náluk elég nagy az esély a problémás szövődmények kialakulására, amit egy erősebb antibiotikummal meg lehet jó eséllyel előzni.
Ha a ti orvos örök nem ad megfelelő tájékoztatást, vagy egyszerűen ugy gondolod, hogy nem ért hozza, akkor nem a felülbírálas a megfelelő lépés, hanem az orvos váltás.
és akkor bemész vagy betelefonálsz a dokinak,hogy "doktor úr/néni én úgy gondolom ez a gyógyszer erős neki tessék már valami mást/gyengébbet felírni!!"
Vagy hogy gondoltad??Szerinted ehhez mit szól majd a doki??Á igen Anyuka igaza van,ne is adja a Zinnatot!!
Válts dokit ha nem bízol meg benne!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!