Ha túl gyorsan fejlődik egy baba értem ez alatt a mozgását és a tanulékonyságát akkor az utalhat valami rosszra a későbbiekben?
Miért utalna? Ne hogy már ez is baj legyen! Örülj, ha mielőbb mozog és tanulékony. Egyetlen baba sem fejlődik túl gyorsan. Van amelyik hamarabb mozog, van amelyik később. Inkább akkor szokott baj lenni, ha későn mozog.
A legnagyobb lányom már 4 hónaposan kúszott-mászott, felült 6 hónaposan, és 9 hónaposan már járt. Nem lett semmi hátránya belőle.
Az teljesen átlagos, hogy egy 9 hónapos utánoz, nyugi. Ha 3 hónaposan utánozna, az lenne feltűnően gyors. :)
Menni mondjuk valóban ritkán szoktak ennyi idősen, bár te is azt írod, hogy "majdnem" megy, ha végük 10-11 hónaposan indul el, az valóban hamarabb lesz az átlagnál, de nem annyira, hogy gondot okozzon.
az én kisfiam is ezt csinálja amit a tiéd.az ismerőseim 9-10 hós babái is.sztem egyáltalán nem fejlődik túl gyorsan,inkább átlagosan.Mászik,ül,lépeget.Egyik barátnőm kisfia 6,5 hónaposan önállóan járt,sőt szaladt,az orvos nem hitt a szemének,na az már extrém.
Egyébként sztem Te arra gondolsz,hogy a túl korai mozgásfejlődés hiperaktivitásra utalhat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!