Négy újszülött ellátása lehetséges egyedül, max. Egy néha-napján "felbukkanó" segítővel?
Se apuka se senki? Őszintén kizártnak tartom barátnőmnek "csak" ikrei születtek a meglévő 5 és 3 évesei mellé ÁLLANDÓRA oda kellett költözzön anyósa. Nekem csak 3 kis koskülönbséges gyerekem van és a hajam tépem néha pedig nagyon jól szervezetten napirenddel működünk és mégis. Mikor egyszerre betegek egyszerre ébrednek és egy perc nyugtom sincs (pedig nekem van férjem is aki bár dolgozik sokat de mikor itt van nyilván segít).
Én 4 újszülöttel egykorú gyerekkel az idegosztályon kötnék ki.
sztem nem lehetséges..
az anyuka 2 hét után kiugrik az emeletről, fizikailag, és idegileg is lehetetlenség 4 gyereket+háztartást ellátni...
Ha ez csak egy kiváncsi kérdés, akkor jó, de ha Te vagy, vagy van ilyen a környezetedben, azonnal kérjetek segítséget a helyi családsegítőben, vagy a körzeti orvostól, védőnőtől, bárkitől...
Nem megtörtént eset még,de lehetséges a környezetemben.
Én úgy tudom,ilyenkor már kirendel az önk. egy segítőt.Aki mondjuk bevásárol,takarít stb. úgyse ?
3-as ikrektöl jár a segítség, de azt nem tudom kitöl, hogy az önkormányzat vagy a biztosító csinálja.
4-es ikrek nagyon ritka, szerintem még valami más támogatást is kaphat.
sztem mindenképp kell vki napi 24órában még az anyuka mellé...nem csak a háztartás ellátása, hanem ezer más dolog is van, még 2 gyerekkel is nagyon nehéz, de 3,4-gyel..tényleg kikészülne sztem előbb utóbb...ha előfordulhat ilyen a környezetedben, akkor segíts az illetőnek ezt előre megoldani, mert ott akkor ő már semmire sem lesz képes, csak hogy a gyerekekkel foglalkozzon, és magát ellássa...hidd el nagyon nagy nehéz, és ha még gyenge tipus, simán beadja a kulcsot.
Igaz, hogy az első pár hónapban a babák sokat alszanak, de olyankor meg az anyukának vannak a hormonjai szanaszét, nincs meg a napirend, minden új még neki is, meg császár után, emelgetni ennyi súlyt, nagyon megterhelő, millió dolog van a kisbabákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!