Kisfiamnak hasmenése van és felpuffadt a hasa. Ez normális? Mitol lehet?
Gondolom ez valamilyen komolyabb, bakteriális fertőzés és azért ilyen durva. Szerintem magától a betegségtől is lehet, hogy puffad, de az antibiotikumtól is simán el tudom képzelni. Ugyanis magától a betegségtől, de a gyógyszertől is elég rendesen sérül ilyenkor a bélflórája, remélem probiotikumot is mondták, hogy adj neki. Meg az nagy segítség ilyenkor.
Meg a diéta. Diétás étrend, a tej és tejtermékek mellőzése, plusz sok folyadék.
Szerintem is vidd orvoshoz, biztos nincs semmi komoly baja, de nem is a hasmenés, hanem, hogy kemény az nem túl jó szerintem, az orvos megnézi, megtapogatja és max megnyugtat, hogy semmi baj, de ha meg van valami, jobb, ha minél előbb látja.
Én nem mennék így neki az éjszakának sem, nemhogy a 3 napos hétvégének.
szegény, valami bakteriális fertőzést szedett szegény össze?
Kisfiamnak campylobacter-t mutattak ki a székletből (bár neki a vizeletben nem volt semmi), ő is kapott antibiotikumot. De valószínű inkább maga a fertőzés intézte el szegényt, az okozhat bélgázosságot. Attól puffadhat szegény.
Mi erre az időre tejmentes tápszert (Sinemil) kaptunk a gyerekorvostól, mert antibiotikum adása+bélfertőzés átmenetileg okozhat laktózérzékenységet. És esetleg attól is puffadhat még.
Elvitted végül? Mit mondtak az ügyeleten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!