Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értem kéri de még is...

Nem értem kéri de még is bukik. Miért van ez így?

Figyelt kérdés
3és fél hetes.Nem értem eddig nem volt ilyen,ahányszor eszik annyiszor bukik.Akkor mi marad benne??Ez természetes?Nem beteg??És még ilyenkor kéri a cicit gondolom még éhes adhatok neki?De akkor miért bukik?
2013. márc. 29. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínű refluxos.Ez akkor biztosabb,ha minden evés után bukik,nagy a mennyiség,és órákkal később is kijön belőle.Kérdezd a gyerekorvost,mert tápszeres babának akkor írják az AR-es tápszert,szoptatásnál nem tudom mit lehet tenni.H
2013. márc. 29. 08:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs,véletlenül elküldte a gép:)Tehát,ha közvetlenül szopi után bukik csak egy keveset,akkor valószínű a levegő hozza fel.Az viszont nem is reflux.
2013. márc. 29. 08:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Megint én,1-es 2-es válaszoló:))Nem lehet,hogy sokat szoptatod(akár megnyugtatásként)?Mert akkor csak sok a gyomrának és a felesleget bukja ki...
2013. márc. 29. 09:05
 4/5 A kérdező kommentje:
2-3óránként cicizik nem is értem eddig tényleg nem volt ja és észre vettem,hogy mikor felrakom büfizni akkor meg felsir .
2013. márc. 29. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:

3 és fél hetesen még meglehet nála az élettani "reflux", ami nem betegség, pusztán annyi, hogy éretlen még az emésztőrendszere, és még nem záródott a gyomorszája. Ez egy ekkora babánál még élettani jelenség is lehet, egyelőre ne aggódj:).

Arra figyelj nagyon, hogy sose várd meg a mellretétellel, hogy sírjon, tedd cicire a korai éhségjeleknél(keresőmozdulat, aktív cuppogás, ha alszik élénkebb szemmozgás...). Mert sokszor az etetés előtti síráskor kerül az a sok levegő a baba hasába, ami aztán felhozza a tejet.

Ügyesen szopizik? Teljes vákuumot képez? Nem cuppog nagyon hangosan(azaz nem kerül a szája és a ccid között bele levegő)?

Illetve ilyen bukós babáknál érdemes úgy szoptatni, hogy minél függőlegesebb testhelyzetben legyen(például ülve, hátradőlve, felülről tedd cicire), és többször megszakítani a szopizást egy büfi erejéig.

Ha sokat bukik vissza, akkor igen, tedd vissza cicire, hiszen ha kijön belőle, akkor pótolni kell:). Egyébként nagyon sokszor csak ijesztő mennyiségűnek tűnik a visszabukott adag, ne aggódj, ha hízik rendesen, és utána szivesen szopizik még, akkor nem lesz gond:). Érik a tápcsatornája is ahogy fejlődik, hamarosan elmúlhat a gyomorszáj nyitottsága.

2013. márc. 29. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!