Ti bevinnétek a babátokat 40,1 fokos lázzal az ügyeletre?
Nem vittem volna be, az ügyeletes orvost hívtam volna ki. Vagy, ha azt mondták volna, hogy vigyem be, akkor beviszem. Mindenképp, vagy az orvos jöjjön ki, vagy ha nem jön, akkor beviszem. Igazából ilyenkor már fennáll a lázgörcs veszélye, aminek csak a látványa ijesztő, de aki nem tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni, abból komoly baj lehet.
Nurofent ilyen magas láznál nem adnék, mindenképp kúpot, pont a lázgörcs veszélye miatt, hiszen hirtelen jön és hapont akkor, mikor a gyereknek adod be a Nurofent, akkor azt félrenyelheti, a görcs miatt sem sokat tudsz tenni a félrenyeléssel és azonnal mentő. Tehát magas láznál 3 év alatti gyereknél hűtőfürdő és kúp! Persze orvossal konzultáció, de az biztos, ha nem megy le a láza és már 4 napja lázas, akkor ott valami nincs rendben, olyan betegség is lehet háttérben, amit csak kórházban lehet diagnosztizálni, így 4 napos láz esetén, 40 fokos láz mellett, mindenképp kórház, sőt én a sürgösségire vittem volna.
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nem én vagyok a hülye... :D
Egyébként azt hitték hogy a foga miatt lázas, de kértek egy vizeletmintát és kiderült hogy a kislánynak, a megengedett 5 helyett, 169 a baktérium száma a vizeletében. Amikor terhes volt a barátnőm már akkor észrevették hogy vesetágulata van, de azt mondták elmúlik mire megszületik. Nem múlt el és most antibiotikumot fog kapni, és a doktornője azt mondta hogy valószínűleg egész életében kordába kell tartania ezt antibiotikummal mert egy kis megfázástól vagy láztól is a veséjére megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!