Tényleg annyira szörnyű dolog aki az 1 éves gyerekét a bölcsibe adja? Volt akinek pozitív tapasztalatai vannak?
A gyerekorvos nagyon ellenzi, azt mondja, hogy folyamatosan beteg lesz a gyerek. Előnyről egyáltalán nem beszélt..
Én sem szeretném, szerintem is kicsit korai, de olvasnék pozitív tapasztalatokról. A betegségektől félek én is..
Köszönöm, aki eddig írt, vissza fogok olvasni.
Minden tapasztalat érdekel, jó és rossz is.
Azon túl, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye 3 évig, érdekelne az, hogy mivel támasztják ezt alá, akik ezt mondják. Komolyan érdekel.
Egyébként most jöttem a gyógyszertárból és a hölgy azt mondta, hogy túl vannak/vagyunk sterilizálva..
Pont egy évesen adtam bölcsibe. nagyon imádja, abszolút pozitív a tapasztalatom. Mondjuk azt hozzá tenném, hogy sok függ a gondozónőktől.
A betegségek meg ugyan úgy jönnek. Ha 2 évesen adod be, akkor is ugyan azokon lesztek túl, de aki az oviban kezd, az is átesik ezeken a a kötelező betegségeken.
Ezzel a betegséges dologgal az a baj, hogyha többet beteg, akkor mi értelme van visszamenni?
Az én helyzetemben van, mert kell a "pozíció".
Viszont ilyenkor a bébiszittert kell fizetni, mert ha visszamegy az ember, akkor gondolom magától értetődik, hogy meg kell valahogy oldani, ha beteg a gyerek.
Szerintem hosszútávon nem megoldható, ha a szülő marad mindig vele otthon. :(
Én akkor nem mennék vissza, ha nem lenne munkám. Úgy értem, nem keresnék. Nem állunk jól, de nem mennék el úgy egy új helyre, hogy állandóan magyarázkodnom kéne.
Akkor inkább kivárnám a 3 évet. Bár tudom, hogy utána majdnem esélytelen lenne a munkába állás.
Egyébként heti öt napot meg nem tudom elképzelni.
Max. kettőt, hármat.
Már válaszoltam. Anyagiak miatt kellett visszamennem.
Állami cégnél dolgozom, igy elnézőbbek.Meg még az első félévben a szabadságaimat töltöttem. ugy kell kiszámolni, h ne az utolsó pillanatba ad be, hanem h a szabadságaidat akkor kezd el, igy elég sok betegségen át esik még.
De aki 3 évesen adja be, általában neki is az első éve, arról szól, h mindent elkap a gyermeke. Ezen túl kell esni.
Az első évben nagyon beteges volt a lányom. Ez "tök mindegy" mikor történik meg, lehet 1 vagy akár 4 éves is a gyerek.
Ha neked az a bajod, hogy nem tudsz rá vigyázni, ha beteg, akkor az nem csak 1 évesen, hanem akárhány évesen is megtörténhet.
Lányom 2 évesen ment bölcsibe, és két hetente beteg volt. Nekem szerencsém van, mert egyrészt a munkahelyem elnéző, másrészt volt alkalom, amikor anyukám tudott vigyázni a lányomra (mikor nem volt olyan nagyon beteg, mert ha nagyon beteg volt, akkor természetesen otthon voltam vele, akkor nem lett volna jó a lelkiismeretem, ha másra bízom).
Szóval nem az a baj, hogy 1 évesen bölcsibe megy. Nem olyan szörnyű dolog ez. A gyerek alkalmazkodó nagyon.
Viszont a betegség mindig előjöhet közösségbe kerüléskor, akkor is ha sokára, mondjuk 5 évesen kerül be először közösségbe!
Ezen az időszakon át kell esni, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!