Miket főztök 4 hónapos babátoknak?
2 vonal van manapság a csecsemőétkeztetésnél.
Az egyik,hogy 1 éves korig semmit,csak anyatejet vagy tejpépet.( erről kiderült,hogy hamar vezet tej és lisz allergiához,kezd megszűnni.)
A másik a hagyományos,hogy minél előbb mindent.
És ha jól megnézed a bébiételek összetevőit,amiket már 2 hónapos kortól ajánlanak,azt te is főzheted.
el tudod képzelni,hogy megkockáztatnák,hogy valaki beperelje őket hatalmas kártérítésekért?? Kizárt.
Szia!
Nekem 5 hónapos lesz a kisfiam, 2 hete kezdtem el adni neki a főzeléket. Anyatejes volt, de csökkent már a tejem... Nekem a védőnő a zöldségeket ajánlotta először. Répát, sütőtököt készítettem már neki. Megfőztem krumplival (krumpli 2/3, másik zöldség 1/3). De azóta már reszeltem neki almát babakeksszel. Általában egy nap egyszer adok neki főzeléket (11-12 fele) és néha adok neki tejpépet délután. A többi szopi+tápszer kiegészítés.
Gyümölcsök nyersen: alma, őszibarack (bébiétel), van aki ad banánt is már 4 hónaposan, én csak 5,5-6 hónapos korában adtam először
Zöldségek párolva, turmixolva: sárgarépa, krumpli, sütőtök
Fiam ezeket ette 4 hónaposan, a déli étkezést váltottuk ki először, vagyis akkor kínáltam először kis adagokban, fokozatosan emelve az adagot, végül el is hagytuk a déli tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!