Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell-e emiatt aggódnom?...

Kell-e emiatt aggódnom? Hozzátáplálási kérdés.

Figyelt kérdés
Kisbabám már eszik gyümölcsöt (alma, barack, banán) és zöldséget, főzelék formájában (krumpli, répa, sütőtök, cékla, brokkoli) tízóraira és uzsonnára. De ezen evések alkalmával csak nagyon kevés anyatejet iszik csak. Vízzel csak egyszer próbálkoztam még, nem sok sikerrel.
2013. márc. 25. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Hasonló nálunk is a helyzet...én még csak egy étkezést váltottam ki, pont azért, mert így nem kap annyi folyadékot a babám. És sajnos a minap vettük észre, hogy a kis kutacsánál "be van horpadva" egy kicsit, pisis pelusok vannak, de nagyon tartok tőle, hogy nem kap elég folyadékot így. én már próbáltam pohárból, kanállal, cumisüvegből vizet, teát, gyümölcslét, de semmit nem iszik...most az vált be, hogy két étkezés között cumiból megiszik egy keveset.
2013. márc. 25. 16:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor csak kellene erőltetni. Rosszul írtam nem uzsonnára, hanem ebédre.
2013. márc. 25. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:

hát én erőltettem, de úgy se ivott eghy kortyot sem. aztán babás ismerős mondta, hogy náluk is ez volt egy éves koráig...ott egy kicsit megnyugodtam pár napra...de ez a kutacs horpadás nagyon megijesztett!

6 hós baba anyukája

2013. márc. 25. 16:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem már lassan 7 hónapos lesz a kislányom. De én a kutacsánál nem figyeltem meg eddig eltérést. Szerintem a minimum ajánlottat megissza, de gyümölcs és zöldség után max. 50 ml iszik meg.
2013. márc. 25. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Adj neki babateát,adj neki inni,mert nem normális ha nem iszik
2013. márc. 25. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:

mivel minden víztartalom számít, így ha hígított gyümölcslevet (nem muszáj mű, lehet frissen préselt is) vagy zöldséglevet iszik az is jó, amelyiket szereti.

Anyatejet is hígíthatsz, majd szép lassan egyre hígabbra amíg már csak víz lesz

az én lányom egyszerűen hidegrázásosan undorodottmeg öklendezett a víztől, vagy anyatej vagy tápszer vagy zöldség-gyümi, de víz nem.

kb két hét következetes hígítással értem el, hogy most simán lenyom egy harmad üveg vizet.

a kutacsbeesést mindig vízszintesen kell nézni, függőlegesen minden babusnak kicsit beljebb esik a feje lágya :) ha viszont vízszintesen nagyon horpad akkor tényleg itatni kell de nem egyszerre sokat hanem sok kicsit

2013. márc. 25. 23:06
 7/8 anonim ***** válasza:

a főzeléknek és a gyüminek is van víztartalma.

Nálunk pl. 2 hónapig megivott 3 kis cumisüvegnyi babateát, most nem hajlandó sem vizet, sem teát elfogadni 1 hete.

2013. márc. 26. 11:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Én most azt a módszert csinálom 1-2 napja, hogy a tízórait és az ebédet anyatejjel kezdem, azzal kínálom meg először. Akkor iszik rendesen és utána jön a pépes étel. Így ez most beválni látszik.
2013. márc. 27. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!