Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell aludnia egy 7...

Mennyit kell aludnia egy 7 hetes babának?

Figyelt kérdés
Sokszor szinte egésznapokat fenn van a kisfiam de szerencsére csak nappal éjjel be tartja naggyából a 3órát. De nappal nem bírom alvásra venni. Nem sír el nézelődik ha elunja magát legalább is ugylátszik mintha el unná magát akkor el kezd sirdogálni de olyankor ha pl. a pihiszékben van akkor ki veszem oda viszem az ablakohoz vagy más dologhoz ami érdekli akkor sírás elmúlik és nézelődik tovább... Normális ez egy pici babánál hogy ennyire keveset alszik? (kb. egy hete van ez)
2013. márc. 25. 14:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen, tipikus. Nálunk mindkét gyereknél ez volt. Meg kell találni azt a módot, hogy el tudd altatni. Nálunk az első babánál nem sikerült, nagyon sokat kínlódtunk, állandóan kézben volt, szórakoztatni kellett...aztán 3 hónaposan kezdett szunyókálni napközben, addig volt, hogy reggel 7től este 11ig ébren volt, csak a cicin szunyókált pár percet. Így utólag visszanézve a videókat már látom, hogy mikor volt álmos, de akkor még nem ismertem fel.

A második gyerkőcnél könnyebb volt. Már láttam az álmosság jeleit, tudtam, hogy mikor fog elaludni. Ő a pihenőszékben alszik legszívesebben - erre egyébként Anyósom jött rá! :o) Már lassan 6 hónapos, de napközben még mindig a pihenőszék az alvás helye. Egy ilyen pici baba max. 1-1,5 órát bír ébren lenni. Próbáld meg figyelni és mikor álmosodik ringasd, tedd a kiságyba, adj neki cumit...

Egyébként baja nem lesz, ha sokat van ébren, csak Te fogsz lemerülni nagyon hamar!

2013. márc. 25. 14:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Az Én Fiam meg a másik véglet, így csak arról tudok mesélni.

Születésétől kb. 2 hós koráig nappal MAXIMUM 45-50 percet bírt ébren lenni és elaludt. Volt, hogy 3!!! órát aludt egyhuzamban :) Ő nagyon jó gyerek, soha nem sír. De, mégis, 5 hetes koráig minden fürdésnél sírt :) Amióta szeret fürdeni tényleg nem sír szinte sosem :) Most 6 hónapos.

Egyébként az ennyire kevés alvás sztem nem túl jó. Nekik alvás közben fejlődik az idegrendszerük.

2013. márc. 26. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!