Mennyit kell aludnia egy 7 hetes babának?
Igen, tipikus. Nálunk mindkét gyereknél ez volt. Meg kell találni azt a módot, hogy el tudd altatni. Nálunk az első babánál nem sikerült, nagyon sokat kínlódtunk, állandóan kézben volt, szórakoztatni kellett...aztán 3 hónaposan kezdett szunyókálni napközben, addig volt, hogy reggel 7től este 11ig ébren volt, csak a cicin szunyókált pár percet. Így utólag visszanézve a videókat már látom, hogy mikor volt álmos, de akkor még nem ismertem fel.
A második gyerkőcnél könnyebb volt. Már láttam az álmosság jeleit, tudtam, hogy mikor fog elaludni. Ő a pihenőszékben alszik legszívesebben - erre egyébként Anyósom jött rá! :o) Már lassan 6 hónapos, de napközben még mindig a pihenőszék az alvás helye. Egy ilyen pici baba max. 1-1,5 órát bír ébren lenni. Próbáld meg figyelni és mikor álmosodik ringasd, tedd a kiságyba, adj neki cumit...
Egyébként baja nem lesz, ha sokat van ébren, csak Te fogsz lemerülni nagyon hamar!
Az Én Fiam meg a másik véglet, így csak arról tudok mesélni.
Születésétől kb. 2 hós koráig nappal MAXIMUM 45-50 percet bírt ébren lenni és elaludt. Volt, hogy 3!!! órát aludt egyhuzamban :) Ő nagyon jó gyerek, soha nem sír. De, mégis, 5 hetes koráig minden fürdésnél sírt :) Amióta szeret fürdeni tényleg nem sír szinte sosem :) Most 6 hónapos.
Egyébként az ennyire kevés alvás sztem nem túl jó. Nekik alvás közben fejlődik az idegrendszerük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!