Fiu es lany nevek marciusban?
Nevvalasztasban hallottam mar egy-ket erdekesnek hangzo otletet (egyforma legyen a monogramjuk, hasonlo legyen a nevuk...stb.) De olyat, amilyet en talaltam ki, meg nem hallottam:D
Mikor elso gyermekemnel a nevvalasztasra kerult a sor, meg eszembe se jutott. 2 nevet akartunk neki adni, elso neve tuti biztos volt, hogy Fanni, masodik neve eloszor nem volt biztos. Irtam egy listat paromank, hogy mely lanynevek tetszenek, mondtam neki, azok kozul valasszon. O a Lara nevet valasztotta. Azt hiszem csak szuletese utan neztem meg, hogy teljesen veletlenul mind a ketto unnepelheto marciusban. Voltak fiu nevek is a talonban. Az elso neve itt is tuti biztosra meg volt, de ez egy vadi uj nev (nem Magyarorszagon lakunk, itt olyan nevet adok a gyereknek, amilyet akarok) Eldontottem, hogy marciusban unnepelnenk azt is.
Most varjuk 2. babankat, meg elejen vagyunk, nem tudjuk, hogy fiu, vagy lany, de azt mar tudom, hogy szempont lesz a nevnapnal, hogy marciusban unnepelheto legyen:D
Van mar egy par a listan:
lanynevek: Lea vagy Leia (Lejla kizart), Rebeka, Hanna, Martina, Kira, Vivien
Fiunevek: David, Dominik
Tudtok esetleg meg neveket ezeken kivul, amit marciusban is unnepelhetnenk?
Nezegettem mar neten, de nem talalok tobbet, ami tetszik is.
Érdekes ez a névnap dolog, de nem egyedi.
Az én anyukám úgy választott az öcsémnek nevet, hogy közel legyen a névnapja az enyémhez. Én Anna vagyok július 26 öcsém Dániel július 21 :)
Nekem a márciusi fiú keresztnevek közül az Emánuel és a Benő tetszik. Lánynevek közül a Johanna és Lúcia tetszik amit márciusinak ír.
Nekem a Lea jobban tetszik, bár a Leia is jól hangzik. Martina is szép.
Dávid nekem nem tetszik, és a Dominik is Bibliai ihletésű név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!