Akik júliusban szültek! Adnátok tanácsot?
Anyám 28 éve júliusban szülte öcsémet, én július végére vagyok kiírva.
Szerinte ne nézzek se rövid ujjú bodyt, napozót főleg ne, mert a baba 2-3 hétig csak vékony hosszú ujjú bodyba és tipegőbe lehet, rövidbe megfázik.
Most akkor mi az igazság? 30-35 fokba hosszú kell??
Gondolj bele, a baba a hasadban 36 fokban van!
Ha kijön, akkor 30 fokban fázik, neki még nem jó a hőháztartása!
Ha kánikula van, 35-38 fok, akkor is kell rá egy póló zokni, vagy body zokni.
Igaza van Anyukádnak, az első 1-3 hétben hosszú ujjú rugi kell rá, pláne ha bent csak 25 fok van!
Na meg nyáron is van ''hideg''
Amikor kint esik, csak 25-28 fok van, bent meg csak 22-25, akkor is kell a hosszú ujjú, hosszú nadrág, kardigán, sapka!
Mindig 1 réteggel több kell a babára mint rád!
Tavaly júliusban született a kisfiam a 40 fokban. Rövid ujjú bodyban, mezítláb volt a kórházban végig és otthon is. Mondjuk kis zoknit én adtam rá. Még rövid ujjú bodyban is állandóan izzadt. Szeptember közepén enyhült valamit a kánikula, amikor elkezdtem hosszú ujjú bodykat adni rá.
Attól függ milyen idő lesz, de azért, mert a pocakodban meleg van, azért kint nem a 36 fok számára az ideális hőmérséklet.
Barátnőm tavaly július végén szült, augusztus 20-án rövid ujjú body és hosszú ujjú rugdalózó volt a kisfiún. Nem volt melege.
Szerintem készíts hosszú ujjú holmikat is, mert lehet ám hideg július-augusztusban is! A babák a 36-37 fokhoz vannak szokva, ezt tartsd szem előtt. Ha melege van, észre veszed. (Kipirul az orca, izzad a homloka, nyirkos a tarkója, a tenyere.)
Előre nem lehet tudni, hogy megfázik e vagy sem :-)
Kicsiket nem érdemes, mert valóban nem fogod ráadni egy darabig, azaz amikor megszületik hazaviszed akkor ég olyan 4 hétig biztos, hogy fázni fog. Az én fiam júniusi, június közepén született, végig meleg volt, mégis csak olyan 6 héttel vagy még később adtam rá rövidet, amikor már láttam, hgy nem lesz márványos a kis bőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!