Üveges bébiétel vagy saját készítésű ételek?
Bébiétel, mert biztonságosabb. Amit saját magam, vagy megbízható családtag megtermel azt adom csak, amíg nagyon kicsi a baba. Se boltit, se piacit, öreg nénikétől meg végképp nem veszek semmit.
Hogy honnan tudom mi van a bébiételben? Elolvasom a honlapjukon.
Néhány gondolat pl. a Hipp.hu-ról:
VEGYSZEREK HELYETT TERMÉSZETES VÉDEKEZÉS
Egészséges termőtalaj, természetes védekezés, munkaigényes ráfordítások!
Ezek a HIPP biogazdálkodás alapjai.
A HIPP-nél mindent megteszünk azért, hogy gyümölcseink, zöldségeink és gabonanövényeink a lehető legtermészetesebben fejlődjenek.
A termőföldek és gyümölcsösök a főbb útvonalaktól és ipari létesítményektől távol helyezkednek el.
Még az uralkodó szélirányt is figyelembe vesszük, hogy elkerüljük a levegőből érkező szennyeződést.
Vetés előtt mintát veszünk a talajból
Miután a termőföld helyszínét jóváhagytuk, mintákat veszünk és ezeket különböző vizsgálatoknak vetjük alá, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a talaj nem tartalmaz vegyszermaradványt.
Természetes, kezeletlen vetőanyagok
Vetőmagjainkra különösen odafigyelünk. Csak olyan vetőmagot használunk, amelyet nem kezeltek kémiai anyaggal.
Nincs vegyszeres vagy mesterséges permetezés
Ez nemcsak védi a termést melyből a HIPP bébiétel készül, hanem a termőföld egyensúlyát is fenntartja és óvja a talajvizet.
Természetes védelem a kártékony rovarok és gyomok ellen
Megfelelő környezetet biztosítunk az énekes madaraknak, például kis dobozokat telepítünk, melyekben fészket rakhatnak. Ezek a madarak a kártékony rovarok természetes ellenségei. Ahol szükséges, kézzel irtjuk a gyomot.
Folyamatos tanácsadás és ellenőrzés
A HIPP gazdákat a vetéstől a betakarításig folyamatosan segítjük tanácsainkkal, munkájukat ellenőrizzük.
Fajtaspecifikus állattenyésztés
A teheneket és borjaikat csak biotakarmánnyal etetjük. A természetes, szabad élet a parasztgazdaságokban erőssé és ellenállóvá teszi ezeket az állatokat, melyeket nem hízlalunk mesterségesen. Azokat a jószágokat, melyek orvosi kezelés alatt álltak vagy állnak, kivesszük a csordából.
Ellenőrzött származású állatok
Minden állat ellenőrző cédulát visel a fülén, és származását több generáción keresztül a legapróbb részletekig dokumentáljuk. Minden tehenünk és borjunk ellenőrzött fajtából származik. Állományunkba új egyedeket, külső, ismeretlen eredettel nem szerzünk be.
Széleskörű laboratóriumi ellenőrzés
Termékeink a talaj ellenőrzésétől és a nyersanyagok elemzésétől kezdve, egészen a késztermék felülvizsgálatáig több mint 260 ellenőrzési folyamaton mennek keresztül.
BIOHÚS
Marhahús
Minden egyes szarvasmarhánk származását szigorúan ellenőrizzük. A parasztgazdaságok természetes legelőin való legelés növeli az állatok védekezőképességét és jó egészségét, ezért gyógyszerek alkalmazására ritkán van szükség. Amennyiben erre mégis sor kerül, az állatot eltávolítjuk a csordából. A HIPP-nél az állatok táplálását szigorú elvek alapján végezzük. Nem használunk növekedést serkentő hormont. Kizárólag biozöldtakarmánnyal, szénával és gabonanövényekkel etetjük állatainkat. A HIPP és különböző független szervezetek ellenőrző programjai, valamint a természetes legelők a garanciái a kiváló minőségnek.
Sertéshús
A szabadon tenyésztett sertések rendszeres állatorvosi ellenőrzéseken esnek át.
BIOCSIRKE, BIOPULYKA
A HIPP csirkéket, pulykákat biotakarmánnyal etetjük, az állatok rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állnak.
Lehet még bőven olvasni a honlapon pl. a minőségellenőrzésről.
Persze erre lehet mondani, hogy hazudnak.
Üveges,az enyém egyébként sem eszi meg amit én főzök neki, amit a piacon vagy a boltban veszek zöldséget nincs olyan íze,mint a bébikajának. Múltkor is vettem a zöldségesnél répát, megfőztem neki enyhén sós vízben,nem kellett neki,kibontottam az Univeres sárgarépafőzeléket,bevágta az egész üveggel.
Arról nem is beszélve,hogy a zöldségesnél kapható zöldség, gyümölcs ki tudja honnan származik, meg milyen vegyszerrel kezelik,úgyhogy én maradok az inkább üveges bébikajánál,mégha drágább is.
jah hogy a hipp.... hát azt pl én konkrétan nem engedhetném meg magamnak....
Egyébként pedig az csak egy dolog hogy mit írnak le, az meg egy másik hogy mi a valóság. Nem tudhatjátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!