Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad egy kicsit sírni...

Szabad egy kicsit sírni hagyni a 2,5 hetes babát vagy mindenképpen mindig vegyem fel ha elkezd sírni?

Figyelt kérdés
Van hogy már semmi sem segít, se tánc se ringatás, se éneklés, tudom, hogy nem éhes mert fél órája evett. A pocija sem szeles renben kakil, csak hiszi?
2009. szept. 17. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Egy 2,5 hetes pici baba még olyan kis apró,szerintem hisztizni még nem tud.Majd pár hét múlva már igen.Ha csak nyöszörög,simizd légy mellette,de ha sír én most még felvenném.Azaz felvettem.Lehet az is böfi zavarja,vagy csak még nem szokta meg az új helyét.
2009. szept. 17. 11:14
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Ö még nagyon pici ne hagyd sirni sokàig magàban.

Ha nagyon nyügös akkor fürdes meg,a viz ellazitja,azàtn én azt szoktam régen(védönö tanàcsàra)hogy hajsz£ritoval körkörösen a pocija felett melegitsem.Ilyenkor mindig megnyugodott,söt el is aludt.

2009. szept. 17. 11:18
 3/10 anonim ***** válasza:
20%
Ekkora baba még nem hisztis,de ha mindig felveszed,akkor az lesz.Hagyd egy kicsit sírni, ( 5-6 perc )és csak akkor vedd fel,ha nem nyugszik meg.Arra is gondolj,ha nem méred hogy mennyit szopott,hogy mégis éhes lehet.Ha sokáig van a mellen,akkor még nem biztos,hogy jól is lakik.Van amikor 5 perc alatt sokat szopiznak,van amikor félóra alatt is csak keveset.
2009. szept. 17. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A hiszti, a tudatos hiszti 7-8 HÓNAPOS kor körül kezdődik. Hogyan gondolod, hogy egy ekkora csecsemő hisztizhet, hiszen még tudatában sincs annak, hogy a világon van... Nemrég bújt ki, még szinte fizikailag is egy veled, nemhogy lelkileg!!

Én nem hagynám sírni, nevelni nem most kell. Vedd fel, szeretgesd meg, ringasd álomba ha szükséges, tedd a mellkasodra, így érzi az illatod, hallja a szívverésed és a légzésed, erre megnyugszik. Hiszen egész eddigi életében ez vette körül és most nincs. A másik dolog, ha sírni hagyod tele megy a pici hasa levegővel és akkor aztán a fájdalom miatt is fog sírni. Minden pici babának alapból fáj a hasija, hiszen most kezdődik és áll be az emésztésük, ez elég kellemetlen nekik.

Bújjatok össze, mindkettőtöknek jót fog tenni az együttlét és a pihenés.

Jó babázást!

2009. szept. 17. 11:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hgy vagy a hasa fáj, vagy csak te hiányzol neki. Ilyen kicsi babát nem szabad sírni hagyni.
2009. szept. 17. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jobb ha felveszed, ugyanis ilyenkor alakul ki a bizalom a kicsiben. Ha baj van elkezd sírni, ha felveszed, tudni fogja, hogy anya itt van, vigyáz rám, segít. Biztos oka van hogy sír. Lehet hogy elég neki az is, ha csak egy-két percre veszed fel.
2009. szept. 17. 11:34
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Mindenképp vedd fel, és ne csak most, kb, 8-9 hós koráig mindig. Hallgass az ösztöneidre. Ezzel nem kényezteted el, csak a biztonság és az anyai ölelés iránti igényét elégíted ki, amely épp olyan fontos, mint a táplálék. A sírni hagyás csak megingatja a bizalmát benned és a világban. Persze a sírni hagyott babák is fölnőnek, abbahagyják a sírást, mert ha nem kapnak rá választ, megtanulják, hogy úgyis hiába...Attól, hogy a babák mindig sírnak, mert csak így tudják kifejezni, ha valami bajuk van, attól az a baj létezik számukra, a sírás pedig ugyanolyan stresszt jelen nekik is, mint amikor te sírsz valamiért. Gondold ezt végig és ne hagyd, hogy az ösztöneidet elhomályosítsák az idejétmúlt "nevelési" koncepciók. Nevelni ráérsz akkor, amikor már megérti mit akarsz tőle. Addig csak idomítani tudod. Tény, hogy ez a nehezebb út, a te dolgod, hogy úgy szervezd meg az életeteket, hogy ezt biztosítani tudd. Én is így teszek. 11 hós baba anyukája.
2009. szept. 17. 11:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Én sosem hagytam sírni, nem bírtam volna. Valami nem jó neki, azért sír, ő így kér segítséget. Nem hisztizik, ők még teljesen kis ösztönlények, lehet hogy fáj a hasa.
2009. szept. 17. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én mindig mellre tettem ha sírt, és egyből megnyugodott.
2009. szept. 17. 13:27
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a lelkiismeretes válaszokat 3 órát aludt a mellkmasomon és én is tudtam egy órácskát :)

eddig sem hagytam sírni mindig felkapdostam, de nálam cicit keresi mindig akkor is ha fél órája evett, apánál meg azonnal elhallgat. de akkor ezentúl is ez lesz a menetrend, szerencsére a házimunkában és az ebádben van segítségem.

2009. szept. 17. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!