Tejszínes túrótortát 8 hónapos babának?
AKI ADOTT MÁR, hogyan készítetted el?
Tojás nélkül, darált háztartási kekszes tésztával és a túrós részt sok túró+kevés tejszín+kevés cukor+zselatin fix/keményítő+gyümölcs?
(Szülinap lesz a családban, olyan túrótortát csinálnék amit ő is ehet)
8 hónapos elmúlt, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, lényegében a tiltott dolgokon kívül (szín tej, tojás, méz, dió-mogyorófélék, magvas gyümölcsök) mindent eszik.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 2. válaszoló. A joghurttal hogyan csináltad? Expressz zselatin fixet tettél megfelelő dl joghurtba? Vagy étkezési keményítőt?
Az első torta amit evett, 8 hónaposan, fekete erdő!
Soha semmi baja nem volt a tejszíntől, viszont a joghurttól kipattogott a lányom!
Én így készítem!
Kerek tortaforma aljára babapiskóta, és körbe a torta forma szélére is állítva teszem a babapiskótákat!
Lidl-Ben kapni poharas tejszínt, 180-200 Ft, 2 dl-es, abból 5 db felverek cukorral kemény habbá, teszek bele 2 db, 25 dkg-os, tégelyes, Zsírszegény túrót, ez krémesebb mint a sima!
Citrom reszelt héjja, vaníliás cukor. 3 zselatin fixet keverék hozzá, de ezeket mindd egyszerre teszem a kemény tejszínhabhoz, es csak rövid ideig keverem, mert össze esik a hab!
Konzerv barackot aprítok bele, és a piskótával bélelt Tepsibe öntöm!
Este készítem, másnap reggelre szépen megdermed!
Ha leveszem a csatos tortaformát, nagyon mutatós ahogy körbe van rakva babapiskótával, lehet rá szalagot kötni!
Îgy néz ki
Jól hangzik,kipróbálom! :-)
Kedves 5ös köszi az ötletet, a köv. alkalomra el is készítem. Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!