Miért néznek rám csúnyán, amiért 3 hónap után szinte nullára redukálódott a tejem, és tápszert kell adnom a babámnak? Krumplis tésztát nem adhatok neki!
Te magad adod meg a választ. " meg bevallom, hogy igen, de már nagyon kevés a tejem, tápszert kell adnom. Különben meg szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy szoptatok-e vagy sem."
Ne mondd meg nekik vagy mondd, hogy igen... Semmi közük hozzá. Bunkók, ez az ő szegénységi bizonyítványuk meg a tudatlanságuk. Nem ők fogják megmondani, hogy olyan nincs hogy nincs tejed és azt sem, hogy jó anya vagy-e!
Szia!
Szerintem azért lett olyan "felkapott" tma ez a szoptatás, mert nagyon sok anyukának bizony igen is időelőtt elapad a teje. Ez bármilyen okból lehet, pszichikai, fizikai- együtt, teljesen mindegy, megtörténik. Jó tudni, hogy vannak anyukák akik14-20 hónapig is szoptatnak babát , de sokszor hallom, hogy az se rendkívüli ha valakinek elapad. Én is tettem a babát ahányszor csak tudtam cicire, vártam, hogy beáll majd a híres kínálat-kereslet , ehelyett 3 hónapos korára szinte egyik napról a másikra elapadt a tejcsim. És igen, tápisak lettünk. Mindenkinek mondom, nem szégyen ez. Gyönyörű a babám ,szépen , egyenletesen nő:)))
Sajnos ez csak ránk magyarokra jellemző. Mi mindig a gáncsot keressük másban, főleg mi nők, ha gyereknevelősről van szó. Lásd gyakorikérdések.hu....:-) Elég sajnálatos... Éltem külföldön, ott a beszédtéma nem egymás furkálása, hanem segítése. Megszületik a baba, sőt, még mielőtt megszületik tisztázzák a védőnők, hogy akarsz-e szoptatni. Ha azt mondod, hogy nem, elmodják mik a lehetőségek és kész. Erre nem kérdeznek rá az utcán, ez kb annyira intim és magánügy, mintha azt kérdezném itthon, az utcán ismerőstől, hogy hány öltéssel varrták össze a gátsebedet és dugtok-e már a férjeddel...
A császármetszés sem lesajnálni való dolog, sőt az is elfogadott, hogy a mindenapos kismama vagy a fiatal anyuka kimozdul otthonról, szórakozik.
Én pont a másik véglet vagyok, 1 éves a kicsim, és még napi 3szor szopik, na ha ezt közlöm vlkvel, a válasz: Te ÚÚÚristen. Ez nagyon durvam ekkora baba....
Na erről beszélek:-) Ha van rajtad sapka, azért, ha nincs, azért... Úgysem vagy tökéletes anya az utca embere szemében, biznyos nők MINDIG találnak majd vlm kivetni valót abban, amit teszel. Hagyd ott őket, sőt, meg se állj, ha pedig rákérdeznek, mond teljes lelki nyugalkommal, hogy nem és tegyél rá magasról mit pampog utána.
Lehet, hogy én reagálom túl a dolgot, de nekem a "Na, szoptatsz még?" kérdés pont olyan, mint ha atz kérdeznék, hogy hányszor voltam aznap WC-n, vagy hányszor szexelünk hetente a férjemmel...Magánügy!!!
Bezzeg ha leszólnám őket, mert cukros műanyag üdítőkkel itatják a gyereküket...De nem teszem, mert nincs hozzá közöm!
Köszönöm a válaszaitokat! Nem akartam vitát, Isten ments tőle, csak kicsit felhúztam magam. És igen, van, hogy elapad. 3 hónapja mást sem csinálok, mint mindenféle szaporító módszert próbálok, de nem megy. Az étvágy meg csak nő. Nem az a bajom, hogy tápszert kell adni, épp eleget sírtam már emiatt, hanem az, hogy szerintem ez mindenki magánügye. De igazatok van, el fogom intézni annyival a válaszomat, hogy: Igen, szoptatok. És nem foglalkozom senkivel.
Még egyszer bocs, nem akartam vitát belőle. Elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!