Miért néznek rám csúnyán, amiért 3 hónap után szinte nullára redukálódott a tejem, és tápszert kell adnom a babámnak? Krumplis tésztát nem adhatok neki!
Azért csak úgy senkinek nem apad el a teje, nekem ezt ne mondd. Egyébként én nem néznék rád csúnyán, mert a te dolgod, mondjuk én meg sem kérdezném.
De ha valaki szoptat, rendesen, igény szerint, mindkét mellből, akkor nincs az az isten, hogy elapadjon a teje. Érdekes, az én környezetemben még senkinek nem apadt el, csak ha akarta.
Szia! Nálunk ugyan ez volt a helyzet, 3 hónapig szoptattam aztán 2x műtöttek és elapadt teljesen a tejem. Már előtte is tápszerrel kellett pótolni, de engem nem is érdekelt ki mit mond, ahogy mondod krumplis tésztát nem ehet. Én is tápszeres voltam, mégis itt vagyok egészségesen, pedig azok a tápszerek még nem is ilyenek voltak. Ne foglalkozz velük, tőlem sem azt kérdezik hogy jól vagytok-e, hanem hogy szoptatsz? Meg szoktam mondani hogy nem aztán kész, tovább állunk. Ezen ne húzd fel magad, nem érdemes.
Boldog babázást, 6 hónapos baba anyukája :)
Minek már megint egy provokáló kérdés.
Mindenki méshogy áll hozzá, van aki tápszert ad, van aki többször ciciztet.
Ha úgy érzed elapadt a tejed, adjál tápszert.
Ha zavarnak a "Szoptatsz még?" kérdések, mond azt, hogy igen és rövidre zártad a témát.
Én 6 hónapja szoptatok, fiamat 21 hónapg szoptattam.
Nem mérek, nem stresszelek.
Szia!
Szerintem pont az első válaszoló hangvételéhez hasonló megjegyzésektől lesz kétségbeesett az anyuka! Bocsi, hogy nem elsőnek a kérdésedre reagálok, de mélységesen felháborítanak az ilyen válaszok, valamint a valóságban is gyakran előforduló kritikák! Kedves szoptató anyuka/anyukák! Sajnos vagyunk egy páran, akiknek problémájuk akad a szoptatással! Attól hogy tápszeres pótlást adunk a gyereknek, ugyanolyan jó anyák vagyunk, s úgy gondolom, sokkal több kitartással és küzdelemmel próbáltuk meghozni, fenntartani a tejet, mint az az anyuka, akinek a kezdetektől fogva bokáig csurgott a teje! Elnézést a hangvételért, és tisztelet a kivételnek, akik nem rendelkeznek a hozzászólóhoz hasonló véleménnyel, és lenézéssel. Én így 6 héttel a szülés után már könnyebben fogadom a kritikát, de azért még most is csorog a könnyem, amiért nem tudom úgy szoptatni a babámat ahogyan én is szerettem volna! Adjon hálát mindenki, akinek megadatott ez a lehetőség, és imádkozzon, hogy ne kerüljön a kérdezőhöz hasonló helyzetbe!
Még egyszer bocsi a hangvételért, de ezt nem hagyhattam szó nélkül!
utolsó előtti
Én tápszeres voltm, párom, hugaim szintén, mégis szép nagyok és okosak lettünk.
A családban talán én voltam az első, aki szoptatott sokáig, illtve szoptat.
Sok múlik az orvoson, védőnőn, környezeten.
Mi szinte az első perctől tápszeresek vagyunk,már a kórházból úgy mentünk haza, hogy pótolni kellett, aztán 2 hét alatt el is apadtam.
Engem nem érdekel ki mit mond, a nincsből nem tudok adni. Egy barátnőm fogalmazott jól, :van jól tejelő tehén, meg rosszul tejelő tehén. :)) hát én az utóbbiba tartozok. És ennyi, és nem sértődtem meg.
A gyerekenek meg semmi hátránya nem származott a dologból, 4 hónapos és 7.7 kg, és nem kövér!!!
Tök arányos a kis teste (jó pasi), azt mondta a védőnéni, hogy stramm kölyök.
Ne aggódj ilyenen, nem érdemes!
Ha azért nem szoptatnék mert féltem a melleimet, akkor lenne miért szégyenkeznem, de nem ez a helyzet.
Amúgy meg mindenki foglalkozzon a saját dolgával!
Szia!
Belinkeltem az én kérdéseimet is.
Engem is iszonyatosan bánt amikor így reagálnak.Már tényleg szégyellem,hogy nem tudok szoptatni,de hazudozni nem fogok.Az emberek ennyire nem empatikusak,és még taposnak is egyet a szegény anyukán akinek már amúgy is nehéz magában ezt a dolgot lerendezni.nehéz ezen túltenni magad,nekem is az volt.Idővel sajnos megszokod a dolgot.
Az első válaszolónak üzenem,hogy az ilyen emberek miatt tart itt ez a világ ahol most vagyunk.Elitéljük és bíráljuk azokat akiknek valami ami "nektek" természetes a másiknak nem megy,bármi okból kifolyólag.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!