23 hós picur kaphat tonhalkonzervet? Tésztával sütném?
nem 23 hós hanem 2!!!! éves kedves anyuka.
Egy 2 éves gyerek már mindent ehet, és tonhalat már 1 év elött is simán ehetett volna.
Hát tényleg elég durva védönöd van. Rántotthús volt az egyetlen amit még soha nem hallottam, hogy nem ehet egy 2 éves gyerek.
Nekem apósom gyerekorvos és föleg gyerekétkeztetés a szakosodása. Nekem is 2 picurkám van.
Egészséges gyereknek 1 éves kor felett mindent szabad kivéve fulladást okozhato dolgokat, mint pl mogyoró dio egészben, kukorica stb... és a méz hökezelés nélkül, pl forró teába már mehet vagy sütikben is. Ja és természetesen minden hökezeletlen állati eredetü étel is tilos, pl lágytojás, nyershús (tatárbifsztek).
Amire oda kell figyelni: a füszerezés, só használat, cukros ételek mennyisége, minösége, zsírtartalmak. a tartósitoszerek, mesterséges szinezékek, aromák stb... az étel származása, pl igyekezni Bio termékeket választani, vagy olyan kertböl ami nem föút mellett van stb...
Ami nem ajánlott gyerekeknek, és jobb távoltartani öket, de 1 év felett azt is ehetnék: chipsek, nyalókák, tejszelet, amik tömény sot vagy cukrot tartalmaznak csak.
és még sorolhatnám, de egy épeszü anyuka ezt tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!