Nagyon köhög másfél éves kislányom, nem tud elaludni, beadhatok neki egy rectodel kúpot?
Hogyan köhög? Hurutosan vagy ugatósan?
Ha a köhögés mellett rendesen kap levegőt, akkor ne adj neki Rectodeltet. Ha fullad, azt azt jelenti, hogy nem kap rendesen levegőt, zihálva lélegzik. Ezt tuti megismered, össze sem lehet téveszteni a köhögés közbeni fulladással.
ha a párásítással is próbálkoztál már akkor vegyél neki recept nélkül kapható köhögés csillapítót.
főleg ha a dokid ennyire áll hozzá a dolgokhoz....
patikában segíteni fognak!
Én banános Rhinatiolt használok ilyenkor a gyerekeknek. Este, közvetlenül lefekvés előtt adom, és ha kell, akkor éjjel még egyszer adok.
Tudod milyen az ugató köhögés? Akkor sincs nyák, de nem olyan mint a száraz, ingerköhögés, hanem ezerszer rosszabb. Mintha a gyerek ki akarná köhögni a tüdejét, nagyon mélyről jön és olyan reszelős, ugatós. Nem tudom konkrétan megfogalmazni. Ha nem ez van a kislányodnak, akkor ne adj neki R. kúpot. Az szteroidos kúp, fulladás esetére. De nem olyan fulladásra amikor a köhögéstől fuldoklik, hanem amikor nem kap levegőt. Én ezt a legjobban akkor szoktam hallani, ha mély levegőt vesz a gyerek, ásításnál, sírásnál, hisztinél. Akkor olyan érdes a légvétele.
Reméljük a kislányodnak nem lesz ilyen problémája, de azért nagyon figyelj rá éjjel. Alaposan kiszellőztetett szobában aludjon, az jót tesz.
Nekünk a dokinéni azt mondta, hogy a makacs, nagyon zavaró köhögésre ne szórakozzak gyógynövényes váladékoldókkal, hanem egyből adjak valami vegyit. A hurutosra mi Ambroxolt használunk, a szárazra banános R.-t.
Kislányom már 1 évesen is kapta ezeket.
Jobbulást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!