Van olyan akinek másfél év körüli babája még sokat szopizik és alig akar mást enni?
Köszi, hogy írtatok! Igazából eszeget amúgy, a husit főleg nagyon szereti, csak egy nap kb. kétszer (néha többször) tudok belegyömöszölni némi emberi kaját. Egyszer valamennyi gyümölcsöt (kb. fél banánt, fél almát, vagy fél üveg valamilyen más gyümölcsöt, néha sürítem neki egy kis gabonapéppel), és kb. fél üvegnyi, vagy annak megfelelő mennyiségű főzeléket. Ha jó huzatja van, akkor ennél többet is eszik, de úgy kell belejátszani a kaját. Mindig együtt eszünk, őt beültetem a székébe, és én is eszem.
Egyébként általában ő is azt eszi amit mi, csak ha nem neki való (pl. tegnap székely káposzta), akkor adok neki üveges főzeléket. Ma a borsó főzelékből két kanálnál többet nem volt hajlandó megenni, viszont megevett másfél virslit, aminek nem annyira örültem, bár próbálunk jó minőségűt venni mindig, ha esetleg ő is eszik belőle.
Viszont nem tudtunk kimenni mert esett az eső, ezért egész délelőtt a cicin lógott, ezért nem evett gyümölcsöt.
Szóval inkább az a bajom, hogy kis mennyiségeket eszik és sokat szopizik, ezért nem éhezik meg. Egyébként minden hónapban hízik valamennyit.
Köszönöm szépen kedves utolsó, nálunk is pont így van, és én sem szeretném erőszakkal etetni, és bevallom őszintén, nincs szívem megvonni tőle a cicit, mert ha fáradt és nyűgös például, azon nyugszik meg, stb.
Ha nem adok és beültetem az etetőszékbe, akkor sír utána, és akkor pláne nem eszik.
Én is néha elbizonytalanodom, hogy jó-e így, de ő is teljesen jól fejlődik, már 11,5 kg, szóval nem egy sovány baba. Meg azért eszeget ő, csak kb. 70-80%-ban még szopizik.
Azért én is próbálom rávenni az evésre, de erőszakosan nem szeretném.
Ha anyukámmal vagy a férjemmel van itthon és nincs cici, akkor valamivel jobban eszik, de 2-3 óránál tovább még nem hagytam itthon.
Reménykedek én is, hogy majd magától átáll.
"Ha anyukámmal vagy a férjemmel van itthon és nincs cici, akkor valamivel jobban eszik, de 2-3 óránál tovább még nem hagytam itthon."
Te magad is tudod, hogy a cicizés miatt nem eszik rendesen. Attól, hogy egy embertől kaptál visszajelzést, hogy náluk is így van, az nem jelenti azt, hogy jó így. Ha ránk nem hallgatsz, kérdezd meg a gyerekorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!