Van olyan akinek másfél év körüli babája még sokat szopizik és alig akar mást enni?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Igen, a szopit akkor kéri általában ha fáradt vagy nyűgös, álmos. Nem attól lakik jól, csak ezért nem is igazán éhezik meg, ezért eszik keveset. Persze mindig kínálgatom, ha én eszem, mindig beültetem őt is a székbe és adok neki falatkákat.
Ja, igen, ezt én is be szoktam vetni, hogy ha kimegyünk viszek ki pl. banánt, és akkor ott eszegeti, vagy ha elmegyünk valahova pl. a dédihez, ott is jobban eszik.
Viszont nem akarom erőltetni, mert nem akarom, hogy az evést egy tortúraként könyvelje el.
Nem csinálsz semmit rosszul.
Enyém ugyan általában naponta 5- ször eszik " rendesen" ( ő is másfél éves) reggel felkelés után, ebéd utám, este lefekvéskor kér cicit.
De neki is van olyan napja, hogy egész nap rajtam lógna, bármit kínálok neki nem fogadja el, és akkor 2 napig csak cicizik, mint egy újszülött.
Makkegészséges, náthánál nagyobb baja nem volt még, jól fejlődik, mind mozgásban, mind beszédben. Voltunk vérvételen ( sztem időjárás miatt volt, hogy 2 napig rosszul aludt, de a doki úgy gondolta, hogy baj lehet legyen vérvétel :/ ), nincs vashiánya, minden értéke teljesen jó volt....
Igen, köszönöm a véleményeket, kaptam hideget, meleget valóban.
Ma például eddig egész jól alakult, mert csak reggel szopizott, délelőtt benyammogott egy fél banánt kint az udvaron, és most mikor bejöttünk délben megint szopizott, és most halat eszik krumplipürével, már egész szép adagot benyomott. Persze csak azért, mert elétettem és ő eszi egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!