Kisfiamnak mindkét szeme nagyon csipásodik. Mi lehet ez? Mit csináljak?
normális, hogy csipásodik, életkori sajátosság.
forralt, hűtött vízzel vagy kamillafőzettel kintről befelé töröld le a szemét. ha nem múlik, vidd dokihoz, add rá valami szemcseppet. ha az sem segít, akkor a könnycsatornáját át kell mosni.
Nekünk is kb. 5 hónapos korára múlt el, nem mosattuk át, reménykedve, hogy megússzuk, így is lett. Addig kaptunk mindenféle szemcseppet felváltva (nem folyamatosan csak alkalmanként).
Még bent a kórházban fiziológiás sóoldatot adtak, azzal kellett mosogatni.
A kamilla állítólag nem jó, mert nagyon szárít és allergizál.
Ja, előző vagyok, még anyatejjel is csöpögtettük neki, volt, hogy attól is szépen rendbe jött (csak mindig visszatért). Ezt sok helyen javasolták és olvastam is, csak azért mertem kipróbálni.
Fél óráig kiforraltam egy szemcseppes flakont, és abba tettem mindig reggel frissen lefejt tejet, a hűtőben tároltam, naponta tettem frisset és főztem ki mindig előtte.
Ez bizony kötőhártya gyulladás!
Nem kell pirosnak lennie! Ha annyira csipásodik reggel nem bírja kinyitni, azonnal vidd orvoshoz, rámehet a látása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!