Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám üvöltve...

8 hónapos babám üvöltve visít, ha a kiságyába bele akarom tenni, ez van már 3 hónapos korától. Nem hagyom sírni pár percnél tovább, de mit tegyek, hogy az ágyában aludjon?

Figyelt kérdés
Tudom, nem kellett volna kivenni 3 hónaposan, de már akkor üvöltve visított éjszaka közepén. Azóta is minden nap próbálom betenni, napközben is, de elképesztő üvöltésbe kezd. Teljesen kivagyok. Mi lesz így velünk? Velem fog aludni 5 évesen is? Kiveszem, visszateszem-üvölt. Rendkívül akaratos, hisztis, türelmetlen baba.
2009. szept. 16. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy pár perc után mindíg kiveszed azt erősíted benne, hogy ennek ez a módja. A gyerek azt tanulta meg, hogy beraknak, és ha elég hangosan üvöltök, akkor kivesznek. Ne vedd ki. A sírástól baja nem lesz. Egyszerűen rájön, hogy jéé, nem lehet üvöltéssel elérni amit akarok. Kegyetlenül hangzik, de csak párszor kell végigcsinálnod. Le kell arról szoktatni, amit megtanult, hogy üvöltéssel eléri amit akar.

Ha nem bírod, akkor jobb ha el sem játszod vele a beteszlek-üvöltesz-kiveszlek játékot, mert azzal csak tovább erősíted benne azt, hogy ennek ez a módja.

2009. szept. 16. 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Tegyél be neki néhány játékot, amit szeret, nappal tedd be, és ülj mellette - hiába sír. Első lépésben az kellene, hogy megszokja, megszeresse a kiságyat, következő lépés lenne az, hogy ott is aludjon. Tényleg nem jó, ha sír és egyből kikapod.
2009. szept. 16. 09:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Egyszer hagytuk sírni, eltelt közel egy óra amire sírásában elszenderült, de álmában is hüppögött egy jó fél órán át. Következő alkalommal ugyanúgy sírt és én nem bírom hosszú ideig sírni hagyni. Annyi mindent olvas az ember, hogy ne hagyjuk sírni, mert elveszítjük a bizalmát, nem fog szeretni. Már fogalmam sincs mitévő legyek. Ezenkívül még a szeparációs szorongás is rajta van, ha felállok és arrébb szeretnék menni, egyből rámcsimpaszkodik, rámmászik, ha gyorsabban állok fel, máris sír.
2009. szept. 16. 09:55
 4/6 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Hol van az ágya? Külön szobában? Lehet, hogy a tiétek mellett jobban elviselné, hogy a sajátjában kell aludnia - bár, lehet hogy akkor meg az lesz a gond, hogy nem tudjátok visszaszoktatni a szobájába.

2009. szept. 16. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Próbáld úgy csinálni,hogy mind a kettőtöknek jó legyen.

Szerintem tedd a kiságyba,rakj be pár játékot,és maradj ott vele egy kicsit.Aztán hagyd magára,esetleg kintről beszélj hozzá.Ha nagyon nem bírod a sírást kicsit menj ki az udvarra,vagy oda ahol kevésbé hallod a sírást.

Kisfiam 5 hós és én is csak akkor veszem ki,ha 5 percen túli a sírás,és ha nem hiszti van.

Nehéz valóban hagyni hogy sírjon a picur,de ha most nem kezded el,később még akaratosabb lesz.

Mindig kicsit többet hagyd az ágyba.

Ha 5 percen túl sír,vedd ki vigasztald meg,és kezd elölről.

Ne engedj a hisztinek.

Bár ez nehéz,de kellő akarattal menni fog.

2009. szept. 16. 10:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Még szopik, ráadásnak 3 foga jön, így szinte egész éjjel felsír számtalanszor még mellettem fekve is. Ha nincs testi kontaktusa velem, akkor addig bújik, amíg át nem ölelem, nem érzi a testemet. Komolyan olyan, mintha nem is 8 hónapos lenne, hanem mondjuk 2 éves baba. Ez természetes, hogy ennyire bújik, ennyire akar engem????
2009. szept. 16. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!