8 hónapos babám üvöltve visít, ha a kiságyába bele akarom tenni, ez van már 3 hónapos korától. Nem hagyom sírni pár percnél tovább, de mit tegyek, hogy az ágyában aludjon?
Azzal, hogy pár perc után mindíg kiveszed azt erősíted benne, hogy ennek ez a módja. A gyerek azt tanulta meg, hogy beraknak, és ha elég hangosan üvöltök, akkor kivesznek. Ne vedd ki. A sírástól baja nem lesz. Egyszerűen rájön, hogy jéé, nem lehet üvöltéssel elérni amit akarok. Kegyetlenül hangzik, de csak párszor kell végigcsinálnod. Le kell arról szoktatni, amit megtanult, hogy üvöltéssel eléri amit akar.
Ha nem bírod, akkor jobb ha el sem játszod vele a beteszlek-üvöltesz-kiveszlek játékot, mert azzal csak tovább erősíted benne azt, hogy ennek ez a módja.
2.vagyok
Hol van az ágya? Külön szobában? Lehet, hogy a tiétek mellett jobban elviselné, hogy a sajátjában kell aludnia - bár, lehet hogy akkor meg az lesz a gond, hogy nem tudjátok visszaszoktatni a szobájába.
Szia.
Próbáld úgy csinálni,hogy mind a kettőtöknek jó legyen.
Szerintem tedd a kiságyba,rakj be pár játékot,és maradj ott vele egy kicsit.Aztán hagyd magára,esetleg kintről beszélj hozzá.Ha nagyon nem bírod a sírást kicsit menj ki az udvarra,vagy oda ahol kevésbé hallod a sírást.
Kisfiam 5 hós és én is csak akkor veszem ki,ha 5 percen túli a sírás,és ha nem hiszti van.
Nehéz valóban hagyni hogy sírjon a picur,de ha most nem kezded el,később még akaratosabb lesz.
Mindig kicsit többet hagyd az ágyba.
Ha 5 percen túl sír,vedd ki vigasztald meg,és kezd elölről.
Ne engedj a hisztinek.
Bár ez nehéz,de kellő akarattal menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!