Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Blw módszer! Tapasztalatok?

Csillanyu kérdése:

Blw módszer! Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Aki alkalmazza mesélne róla minden kis részlet is érdekel!!!!!köszi
2013. márc. 13. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi felváltva BLW- ztünk és kanalaztunk.

Kapásból így indult, a lányom 5,5 hónaposan kikapta a kezemből a banánt. És egyedül elnyammogta. Így indult a hozzátáplálás. Próbáltam neki reszelt almát adni, azt kanálból, nem akarta enni, nem ízlett. Párolt répát a kezébe adtam, elég puha volt, hogy fogak nélkül is meg tudja "rágni". Amikor husit kapott krumplival mondjuk, azt kanállal adtam, mert azt muszáj volt pépesíteni (a husihoz azért kellenek a fogak). Elfogadta ugyan, de nem volt odáig az ötletért, hogy én etessem.

Volt, hogy kipakoltam elé tálcára 2-3-féle kézbe vehető ennivalót, és kiválasztotta, megkóstolta, azt ette ami tetszett. Így is követtük 95%- ban a hozzátáplálási alapelveket, sorrendeket.

Érdekes, és ezt mondják is sokan, hamar megtanult egyedül evőeszközökkel enni, másfél évesen gyönyörűen kanalazza a levest is, ( bár néha mellé megy pici, de ez még nagyobbakkal is előfordul ), villát használ...

Félrenyelés bármi ilyesmi nagyon ritkán fordult elő. Szívesen eszik mindenfélét...

2013. márc. 13. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Én annyiból követem, hogy látom mit kíván meg, és abból, ha neki való, mármint korának megfelelő, akkor adok neki.

De hiába kívánja meg a sajtos rudat, abban van élesztő, meg tej, meg tojás, azt még nem kaphat :S

Szóval tetszik a rendszer, de pl mi sóval főzzük a főzeléket, abból ha akar is enni, nem ízlik neki a borsó szem, mert sós.

De például a grillezett csirkemell ízlik neki :D

2 foga van, próbálok kicsi falatokat csinálni neki, és azt valahogy beimádkozza a szájába.

Most már próbálkozik 2 ujjal fogni, és nem marokra, mert úgy nem tudta bevenni a szájába.

Tulajdonképpen jó készségfejlesztő ez, meg szociálissá teszi a kiscsajt, mert szeret velünk enni, azt figyeltem meg, és persze mivel utánzással tanulnak, talán gyorsabban eljut odáig, hogy majd egyedül egyen.

De az sem zavar, ha én etetem, szóval tök mind1 :)

2013. márc. 13. 12:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha várok addig a hozzátáplálással amíg megtanul ülni akkor sincs semmi gond?(anyatejes) Nem szeretném sürgetni de már kinézi a számból az ételt de még nem tud ülni.Almát adtam már neki de ugy megfogta,és rettentően fájt a hasa tőle.
2013. márc. 13. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
akár 7-8 hónapos korig elég lehet a tej...
2013. márc. 13. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
de esetleg 6 hónaposan kanállal, úgy hogy a kezedben fogod próbálhatsz adni neki répát mondjuk, az nem szokott gondot okozni :) De nem muszáj.
2013. márc. 13. 15:45
 6/6 anonim ***** válasza:
második vagyok, az enyém sem tudott ülni, ölbe vettem :)
2013. márc. 13. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!