Blw módszer! Tapasztalatok?
Mi felváltva BLW- ztünk és kanalaztunk.
Kapásból így indult, a lányom 5,5 hónaposan kikapta a kezemből a banánt. És egyedül elnyammogta. Így indult a hozzátáplálás. Próbáltam neki reszelt almát adni, azt kanálból, nem akarta enni, nem ízlett. Párolt répát a kezébe adtam, elég puha volt, hogy fogak nélkül is meg tudja "rágni". Amikor husit kapott krumplival mondjuk, azt kanállal adtam, mert azt muszáj volt pépesíteni (a husihoz azért kellenek a fogak). Elfogadta ugyan, de nem volt odáig az ötletért, hogy én etessem.
Volt, hogy kipakoltam elé tálcára 2-3-féle kézbe vehető ennivalót, és kiválasztotta, megkóstolta, azt ette ami tetszett. Így is követtük 95%- ban a hozzátáplálási alapelveket, sorrendeket.
Érdekes, és ezt mondják is sokan, hamar megtanult egyedül evőeszközökkel enni, másfél évesen gyönyörűen kanalazza a levest is, ( bár néha mellé megy pici, de ez még nagyobbakkal is előfordul ), villát használ...
Félrenyelés bármi ilyesmi nagyon ritkán fordult elő. Szívesen eszik mindenfélét...
Én annyiból követem, hogy látom mit kíván meg, és abból, ha neki való, mármint korának megfelelő, akkor adok neki.
De hiába kívánja meg a sajtos rudat, abban van élesztő, meg tej, meg tojás, azt még nem kaphat :S
Szóval tetszik a rendszer, de pl mi sóval főzzük a főzeléket, abból ha akar is enni, nem ízlik neki a borsó szem, mert sós.
De például a grillezett csirkemell ízlik neki :D
2 foga van, próbálok kicsi falatokat csinálni neki, és azt valahogy beimádkozza a szájába.
Most már próbálkozik 2 ujjal fogni, és nem marokra, mert úgy nem tudta bevenni a szájába.
Tulajdonképpen jó készségfejlesztő ez, meg szociálissá teszi a kiscsajt, mert szeret velünk enni, azt figyeltem meg, és persze mivel utánzással tanulnak, talán gyorsabban eljut odáig, hogy majd egyedül egyen.
De az sem zavar, ha én etetem, szóval tök mind1 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!