Érdemes kengurut venni a babának? Kinek jött be és kinek nem? Ha igen milyen fajta?
Érdemes!
Szerintem ne vegyél újat, mert nem biztos, hogy bejön az adott típus a babának, először csak kölcsönözzél, és próbálgasd ki.
Többfélét kipróbáltunk, de végül a Babbinka volt, amelyik bevált, mert a lábát békapózban tartja, a popsiját megfelelően alátámasztva. Apuka elől is hordozhatja a babát, de anyukának kb. 8 kg-ig ajánlott elől. Utána már háton kell vinni a porontyot. Nekem bevált, és egyedül is fel tudom a hátamra applikálni. :)
A hagyományos kenguruk közül többet is próbáltunk, nem jött be egyik sem, a babám furcsán húzgálta fel a lábait folyton, utána pedig ordítani kezdett. ÉS nekem is kényelmetlen volt.
A hordozókendő és a Manduca csatos jött be, abban szépen elvan, és nekem is kényelmes. Plusz ezeket hátra is lehet kötni, ami egy bizonyos súly felett (azt hiszem 8 kiló az ajánlás) sokkal kényelmesebb, mint elől és a hátul a baba is jobban tud nézelődni.
Utánaolvastam nagyon a hordozás témának, kérdeztem ortopéd orvost is, és nem ajánlották szinte sehol a kengurut, mert a baba lábai nem terpeszben (békatartásban) vannak, hanem párhuzamosan lógnak, és az nem egészséges a csípő szempontjából és gyakran kényelmetlen is nekik (valószínűleg a babám ezért húzogatta a lábait, próbálta békapózba tornászni magát).
Egyébként mennyi idős a babád? Ha pici (0-3 hónapos), akkor mindenképp a kendő vagy karikás kendő ajánlott, mert az biztosítja megfelelő tartást. 3 hónapos kortól (ha a baba terpesze elég nagy hozzá) mehet a mei tai, és nagy babához (ha már legalább kúszik/mászik) csatos hordozó.
Mindegyiket a hordozós kor végig (2-3 éves korig) lehet használni.
Kérj kölcsön egyet kipróbálni 1-2 napra!
Vettem hordozó kendőt, egyedül nem tudtam megkötni, vettem kengurút, lehányt benne a gyerek, nyomtam a hasát.
Vettem oldal kengurút, a buszmegállóig nem bírtam, a nyira nehéz volt!
Más ám a babának, neked is ha fogod, mint ha hordozod!
Kengurut semmiképp ne vegyél!
Akkor már inkább kendő, mei tai, vagy csatos mei tai.
Attól függ, milyen idős a babád.
Én újszülött korától kendőben hordozom a lányom, ha már tud ülni, átváltok majd csatos hordozóra.
Szerintem bérelj egy kendőt, ahol bérelsz ott meg is mutatják, hogy hogy kell megkötni! A kenguru nagyon nem jó.
Későbbiek során jó lehet a meitai vagy a csatos, de csatosba kizárólag ülni tudó babát szabad beletenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!