Miben forraljátok a tejet?
Figyelt kérdés
Már az összes edényemet kipróbáltam,de mindenben lekozmál,és elegem van az áztatásból,és a fél órás sikamikából!!!!!!!!!!!!!Légyszi segitsetek,köszi!2009. szept. 13. 21:00
1/3 anonim válasza:
Hát kevergesd közben kanállal, amíg forr, és pont nem ég le, azzal érzékeled. Vagy mikrózd meg.
2/3 anonim válasza:
A nagymamám tanított a következő praktikára: mielőtt a tejet beleöntenéd vizezd be az edény belsejét, mintha elöblítenéd. Hja...és a plusz kavargatás is rásegíthet :-)))
3/3 anonim válasza:
Használj egy vadiúj edényt, amiben még semmi nem volt főzve. ezt CSAK a tejhez használd, és ha 1x leég, akkor onnantól máskor is könnyebben le fog (lehet kapni zománcos tejforraló edényt, tényleg jobb, mint a sima fazék).
Hideg vízzel öblítsd át az oldalát is, de a lényeg: az alján hagyd állni a vizet pár perig, mielőtt használod.
Folyamatosan keverd (falapáttal v fakanállal, ne fémmel), ha a tetején elkezd kicsit krémesen gőzölögni, akkor mindjárt elkezd forrni, tehát pl ha elektromos tűzhelyen főzöd, máris lekapcsolhatod a lapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!