Mért mond mást mindenki? Gyerekorvos, védőnő, anyukám.
En nem fogadtam el a regi módszereket.
Nem teaztatom,gyüm.levet se iszik,max amit en keszítek,de a lanyom mar 9 hónapos.
Majus végén született,szóval a dög melegben csak anyatejes volt.a
Akkor is csak anyatejet kapott.
Ami tanacsot megfogadtam az a 3 orankenti etetes volt,de mar a korhazban kialakult ez,így itthon folytatodott.
Ez altal hamar lett napirendünk,minden siman ment,egeszen 6.hónapig,amíg el nem kezdödött a fogzas,de ez mas teszta.
Hallgass a megerzeseidre es bízz magadban.
Legyen nehany alapelv amihez ragaszkodsz a többi jön magatol.
Pl. Nem szeretned cukorral tömni a babad,mert nem egeszseges akkor ne adj gyüm.levet és így tovabb...
Jó egeszséget nektek!
na látod, itt kell hogy saját döntésed legyen.
Mivel minden ember más és mindenkinek más tapasztalata és infoja van, így mindenki mást fog mondani. Ez mindenben ez lesz. hallgass meg mindenkit és válogasd ki ami neked a legszimpibb és csináld úgy.
Pl egy 2 hós babának elég az anyatej vagy tápszer. de ha nagyon kell lehet cukormentes teát, pl édesköményböl adni neki. gyümölcslével sem teszel sok rosszat azért neki, de nem igazán van még felkészülve a gyomra egy savas lére.ráadásul a gyümölcsleveknek nagyobb a cukortartalmuk mint egy pohár kólának.
Szóval te vagy az anyja, te döntesz. de meghallgatni mindenkit érdemes.
Gyümölcslevet én semmiképp nem adnék egy két hónaposnak!!!!!!!
Gyengére főzött édesköményteát adhatsz neki ( de tényleg nagyon gyengére főzd,mert ha erősre főzöd akkor pocakfájást okozhat,puffaszt)
De én inkább sima forralt vagy babavizet adnék neki.
Sokan mondják,hogyha anyatejes,nem kell neki plusz folyadék,de én mindig is adtam neki mellé, kb. 1 hetes kora óta :-)
anyatejes babának nem kell se gyümölcslé,se víz,se tea.
csak tápszeres babának kell víz esetleg,mert attól jobban megszomjaznak,..
Két hónaposnak én nem adnék semmit, max vizet, de azt is inkább tápszereseknek ajánlják. Az anyatej bőven elegendő még ebben a korban.
Mi 4 hónaposan kezdtünk kóstolgatni mást is, teát meg jóval később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!