Első-2hónapos- oltás után mik a tapasztalatok? Hogy viselte a babátok? Láz, egyebek? Mikor jelentkeztek a "tünetek"? Holnap kapjuk, nagyon félek tőle!
Szia mi két hete kaptuk. A doktornő mondta, hogy a babák 10%ánál vannak mellékhatások, láz, vagy becsomósodhat a szúrás helye. Nos nálunk mindkettő megvolt :)
Lefekvésnél volt 37, majd a 11órás etetésnél már 38,2, akkor kapott egy fél kúpot, és le is ment a láza szépen. Semmi más nem volt, se nyűgösség, se aluszékonyság, semmi.
Minden rendben lesz! :)
Szia! Én is féltem tőle, aztán semmi különösebb baj nem volt. A helye kissé bepirosodott, bekeményedett. Masszíroznom kellett finoman a csomót még utána is pár napig és borogatást tettem rá. Volt egy kis hőemelkedése, de kapott kúpot a védőnő javaslatára.
Ja, annyi még, hogy elég sokat aludt aznap.
Szia,
reggel kaptuk az oltást, kb délig bírta a kislányom, aztán bealudt tőle, egészen reggelig aludt, csak enni kelt fel. Kis hőemelkedése volt, de szerencsére semmi más mellékhatás nem jelentkezett. Másnap már minden a régi volt.
A 3 hós oltásnál még ennyi sem volt...
Nekünk azt mondta a doktornéni, hogy 38,5 alatt nem számít láznak, addig nem kell kúpot adni. Előre meg végképp nem, mert minek feleslegesen gyógyszerezni a babát.
De csak hőemelkedése lett végül (37,4) + egy kis nyűgösség. Másnapra már semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!