Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit ebédel ma egyéves körüli...

Mit ebédel ma egyéves körüli babátok?

Figyelt kérdés
Én már nem tudom kitalálni mit főzzek, hogy mindenkinek jó legyen, ne kelljen külön főzőcskézni a gyereknek. Írjatok már ötleteket légyszi!

2013. márc. 8. 11:40
1 2
 11/17 sumergo ***** válasza:
Sütőtök-krumpli püré csirkehússal.
2013. márc. 8. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:

Jelen!

Az enyém is tejallergiás! Ma éppen sült csirkecombot evett, sült zöldségekkel, egy kis bébiétellel meglocsolva. Imádta!:)

2013. márc. 8. 13:17
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az ötleteket!

Jut eszembe a paradicsomos dolgoktol is rögtön tiszta vörös foltos. Így ezt is kerülnöm kell.

Nincsen könnyü dolgom sajnos. Így nemigazán tudom megoldani, hogy azt egye amit mi.

Sajnos az ekcémája miatt nagyon oda kell figyelnem.

2013. márc. 8. 15:04
 14/17 anyács ***** válasza:
Paradicsomos húsgombócot fog ma, tegnap rakott krumpliból evett :)
2013. márc. 13. 12:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Én azt adom neki amit mi eszünk, de hozzáteszem, hogy nekem a nagyobbik lányom is csak 3 éves, így amit főzök az általában gyerekbarát:) De már nem főzők kb egy hónapja semmit nagyon külön a kicsinek. Sok főzeléket eszünk, és tésztás dolgokat. Kevés sóval és nem túl fűszeresen főzök egyébként is. MA pl töltött karalábé volt, a nagynak meg húsleves előtte, mert neki kell leves is mindig. Kicsi nem kap még levest, csak ha jó sűrűre tudom csinálni, mert nem tudom rendesen megetetni vele. Nekem a gyerekdoki mondta, hogy 10 hónaposan már mindent ehet ami mi, nem kell külön főzni neki, én korainak tartottam ezért vártam egy hónapot még. Ha pedig olyan van amit nem akarok neki adni akkor kap babakaját. tegnap nem adtam neki, mert rendeltem egy kifőzdéből, és azokat nem merem adni. Étteremben se adok neki semmit, ha éppen ott eszünk.
2013. márc. 13. 12:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Ma rizset evett cukkinivel, hallal.

Könnyű dolgom van, mert sokmindent szeret a fiam. Már elmúlt egyéves. Szereti a tartalmas, sűrű leveseket, sok zöldséggel, grízgombóccal vagy pici tésztával.

Töltött káposztát és a rakott dolgokat (karfiol, krumpli-nektek tojás nélkül) is szereti, régen is csak finoman fűszereztem, most is.

Tésztaféléknél a sajtos, tejfölös, túrós, paradicsomos is kiesik nektek, talán próbáld valamilyen zöldségpürével (neten láttam régebben répaszószt) vagy halas változatot, magunknak is ki akartam próbálni.

Krumpli meggyszósszal, husival. tökfőzelék, borsófőzelék, zöldbabfőzelék, krumplifőzelék, spenót, töltött paprika, fasírt, húsgombóc, krumplistészta. Lehet úgy elkészíteni, hogy ő is megegye.

2013. márc. 13. 14:31
 17/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Ma kelkáposzta főzeléket evett pörkölttel. Így ma nem kapott levest. Mert mostmár kezdem ugy szokatni, hogy leves és második. A leves félékkle könyebb dolgom van. Sokféle zöldség van és a rántott dolgokat nagyon szereti. Már ha nem habarhatom neki.

Csak a másodikkal van több gondom.

2013. márc. 13. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!